Verde 003, 9 orașe, ianuarie-iunie 2008

9 orașe, ianuarie-iunie 2008

La întreaga acțiune au participat 2200 de voluntari care au adunat peste 70 de tone de gunoaie de pe marginile râurilor.

130 de voluntari au fost recrutați de echipa Tășuleasa Social, însoțită de realizatorul TV Cătălin Ștefănescu, din 65 de licee din Vatra Dornei, Bicaz, Piatra Neamț, Buhuși, Bacău, Adjud, Mărășești, Focșani și Galați. Ei au fost selectați pe criterii de motivație, dorință de implicare, abilități evaluate de psihologul asociației. În luna mai, voluntarii au fost pregătiți timp de o săptămână în campusul nostru pentru a deveni lideri de echipă.

 

Pregătirea lor a inclus cursuri pe teme juridice (cum să înființezi un ONG, cum să-i alcătuiești statutul, rolul ONG-ului în societate și interacțiunea lui cu ceilalți actori sociali), noțiuni de supraviețuire și prim-ajutor, tehnici de resuscitare (oferite de voluntari SMURD), noțiuni de protecția muncii, noțiuni de leadership și comunicare. Astfel pregătiți, tinerii s-au întors în liceele lor, unde au recrutat alți voluntari și au format echipele de proiect.

 

 

În data de 28 mai, acțiunea a început la Vatra Dornei și a continuat în fiecare zi în câte unul din cele 9 orașe. Un echipaj SMURD a însoțit caravana de-a lungul celor 7 zile, asistând permanent activitatea voluntarilor. Zonele ecologizate au fost alese cu ajutorul autorităților locale, care au indicat cele mai poluate arii ale râului din respectivul oraș.

 

La sfârșitul fiecărei zile, echipele au fost recompensate cu un concert Trupa 13. La întreaga acțiune au participat 2200 de voluntari care au adunat peste 70 de tone de gunoaie de pe marginile râurilor. Încheierea proiectului a avut loc la Galați în data de 5 iunie (Ziua Mediului), unde voluntarilor li s-au alăturat Dragoș Bucurenci, Attila Korody (Ministrul Mediului), Ivan Pațaichin, Alteța Sa Regală Principele Nicolae (nepotul Majestății Sale Mihai I, Rege al României), Radu Naum și Cătălin Ștefănescu.

Share on

Tabăra Coca-Cola Tășuleasa, august-septembrie 2008

Săptămânal, 24 de copii au venit în tabăra de voluntari de la Tășuleasa, scopul fiind ca aceștia să fie inițiați în programe de educație ecologică.

Leoni Summer Camp Tășuleasa, iunie 2008

Compania LEONI Bistrita susține Tășuleasa Social, cu sponsorizări în scopul de a oferi servicii de înalt nivel și confort voluntarilor.