Școala de Mers pe Munte – august – septembrie 2015

Școala De Mers Pe Munte, august-septembrie 2015

S-au înscris peste 700 de persoane din care am selectat cei 300 de cursanți din 38 de localități ale țării.

În 2015 Tășuleasa Social a dat o nouă formă respectului față de natură prin derularea unui proiect prin care s-a predat pentru 300 de persoane lecția munților.

 

A merge pe munte poate fi o pasiune, un sport, o activitate recreativă, dar presupune și cunoștințe referitoare la tehnici, echipament, orientare în teren şi în primul rând atitudine faţă de munte – cunoștințe de care poate depinde reuşita drumeţiei sau chiar viața drumețului.

 

Ne-am adresat prin acest proiect persoanelor neexperimentate cu vârsta peste 18 ani, interesate să afle mai multe despre drumeție montană/ hiking şi geografie montană, mediul înconjurător și protejarea acestuia, precum și legătura dintre aceste noțiuni și voluntariat. Ne-am adresat comunităților locale în scopul instruirii tinerilor din zonă asupra mediului înconjurător, cât și în vederea explorării potențialului natural al zonei şi crearii unei surse alternative de venit pentru tinerii din zonă.

 

În cadrul proiectului au avut loc workshop-uri în care au fost prezentate noțiuni teoretice și practice despre cum se merge pe munte, cum să ne comportăm sau să acționăm în diferite situații în timpul drumeției: orientare turistică, mod de campare, ce facem în caz de furtună pe munte, noțiuni de prim ajutor și multe, multe altele. După aceste cursuri, participanții au aplicat cele învățate în cadrul unei drumeții de 2 zile în Munții Călimani împreună cu instructori atestați.

 

S-au înscris peste 700 de persoane din care am selectat cei 300 de cursanți din 38 de localități ale țării.
În perioada 15 august – 12 septembrie elevii Școlii de Mers pe Munte au fost instruiți de 15 instructori și au fost ajutați de peste 100 de voluntari, printre care și angajați Coca-Cola HBC România.

 

Pentru echipa instructorilor am căutat oameni pentru care muntele este mai mult decât o pasiune, este o permanentă lecție de viață.
Dintre iubitorii de munte ce au transmis cunoștințele lor către cursanți îi amintim pe: Teodor Tulpan, alpinistul român care a ajuns pe vârful Everest în expediția „Everest 2003″, Bogdan Brânzaș – consultant de brand și cunoscător al eticii muntelui, Codrin Krujine lector universitar în Olanda și specialist al supraviețuirii în natură, Tibi Useriu – alergător montan, meteorologul Jean Cifor specialist în echipament montan, salvamontiștii Vasile Cipcigan și Doru Rusu, Andronic Stepan – inginer silvic și Cristi Maxim – fost ranger în Parcul Național Călimani.

 

Mai multe informații despre Școala de Mers pe Munte, aici:
http://www.tasuleasasocial.ro/index.php?id=scoala&main=munte

 

Alături de partenerul nostru Coca Cola Hellenic România au susținut acest proiect prietenii noștri de la Marmot Mountain Europe, Allianz Țiriac, Filmul De Piatră, Sepiaprint și Branzas Design

Le mulțumim frumos.

Share on

Camionul de Crăciun 2015

În acest an au primit cadouri toţi copiii care au răspuns afirmativ invitaţiei voluntarilor de la Tăşuleasa de a planta puieți, cu ocazia Zilei Arborelui, în data de 28 martie 2015.

Maratonul Via Maria Theresia – august 2015

La maraton au participat 148 de concurenți din România și din străinătate. Traseul a fost considerat unul dificil datorită diferenței mari de nivel, dar toți participanții au declarat ulterior că efortul a fost compensat de frumusețea locului.