Schi Fond la Piatra Fântânele

Ianuarie 2016

Când vine iarna Pășunea Rusu se transformă în locul ideal pentru practicarea de schi fond.

Ediția a 4-a a festivalului de Schi fond și Biatlon de la Piatra Fântânele a avut loc în acest an în 30-31 ianuarie.

 

Când vine iarna, în fiecare an, Pășunea Rusu se transformă în locul ideal pentru practicarea de schi fond. Din 1950, în județul Bistrița-Năsăud și în Pasul Tihuța acest sport a fost la el acasă. Mulți dintre reprezentanții României la Olimpiade și concursuri mondiale au început și s-au pregătit pe această zăpadă.

 

Ca și în anii anteriori zilele festivalului au fost precedate de sesiuni de inițiere și instruire susținute de către doamna Rodica Drăguș.
Asociația Județeană de Schifond și Biatlon Bistrița-Năsăud împreună cu Asociația Tășuleasa Social au pus la dispoziție echipamentul minim necesar pentru practicarea de schi fond pe Pășunea Rusu la Piatra Fântânele.

Sâmbătă s-au desfășurat Cupa Bistrița, memorialul Ștefan Berbecariu la schifond, Cupa cercetașilor și diverse jocuri de iarnă. În aceeași zi militarii sportivi de la Brigada 81 Mecanizată au făcut o demonstrație pe schiuri.

 

Duminică, organizatorii: Tășuleasa Social, Clubul sportiv municipal, Direcția pentru Sport și Tineret Bistrița, Liceul cu program sportiv, Unitatea militară 01331, Inspectoratul școlar, Inspectoratul pentru situații de urgență și Inspectoratul de jandarmi au pregătit un concurs de schifond, unul de sanie în memoria lui Lucian Cotfas – Danea și cupa veteranilor la schi.

 

Ne-am bucurat și în acest an de vreme bună și participanți entuziaști.
Vă mai așteptăm!

Share on

Proiectul Ziua Bună – Ziua Voluntarilor Mici

Ce inseamnă să fii voluntar și cât de frumos este să participi cu ceva în comunitatea în care locuiești.

Tashu Nomad

Tășuleasa Social lansează Tășu NOMAD!