Proiectul Piatra Tășuleasa 2001

2001

Construirea unei comunități pentru copii și tineri, un loc în care tineri și copii, de orice fel, să se întâlnească.

„Proiectul Piatra” a fost initiat de asociația Tășuleasa Social, împreună cu Die Johanniter și Schulerinitiative Rumanienhilfe (SIR), și a constat în construirea unei comunități pentru copii și tineri, un loc în care tineri și copii, de orice fel, să se întâlnească. Proiectul a început în vara anului 2001, prin amenajarea unui atelier pentru prelucrarea lemnului și a altor materiale necesare în construirea clădirilor ce vor compune această comunitate. 

 

Finanțarea acestor construcții s-a făcut, în principal, din fonduri private (contribuții personale ale acelora care au inițiat proiectul) și partial din fonduri provenite din partea unor donatori care au apreciat ideea proiectului. O contribuție financiară importantă au adus-o tinerii germani de la Wolfgang-Borchert Gymnasium din localitatea Langenzenn și Hans-Sachs Gymnasium din Nurnberg.   

În 2001, Alin Uhlmann-Ușeriu preconiza că la finalul proiectului vor exista: 4 case – fiecare cu o capacitate de aproximativ 12 locuri de cazare, un grup sanitar, o sală de mese și o sală special amenajată pentru a găzdui întâlniri.

 

Share on

Camionul de Crăciun 2001

Camionul de Crăciun

Donații

Această activitate le-a creat beneficiarilor un cadru mult mai confortabil pentru desfășurarea orelor de curs.