Pădurea Transilvania – Budești Fânațe – 2015

Budești Fânațe, 21 martie 2015

Cei 1500 de voluntari care s-au adunat din peste 20 de localități ale țării au plantat pe cele 10 hectare puse la dispoziție de autorități 40.000 de puieți de paltin. frasin și salcâm.

Pentru locuitorii din Budești Fânațe data de 21 martie 2015 a fost un nou prilej de bucurie!

 

Dacă ne gândim că în România se taie 3 hectare de pădure pe oră, faptul că într-o singură zi Tășuleasa Social, alături de sponsorul și partenerul său Banca Transilvania, a plantat 10 ha de puieți ne-a făcut să simțim că azi am făcut ceva să contracarăm fenomenul defrișărilor.

 

Cei 1500 de voluntari care s-au adunat din peste 20 de localități ale țării au plantat pe cele 10 hectare puse la dispoziție de autorități 40.000 de puieți de paltin frasin și salcâm.
Am revenit în 2015 alături de sponsorul și partenerul nostru Banca Transilvania, pentru o nouă plantare la Budești Fânațe, încurajați de rata de prindere a puieților plantați în 2014- care se ridică la 87%.

 

La sfârșitul acțiunii de plantare, voluntarii au fost răsplătiți cu un concert al trupei Fără Zahăr.
Acțiunea nu s-ar fi putut derula în condiții de ordine și siguranță fără sprijinul și implicarea Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, Primăriei Budești, Pompierilor Smurd, Ambulanței, Ocolului Silvic Experimental Lechința, Ocolului Silvic Josenii Bârgăului, I.T.R.S.V. Cluj.

 

Dl Ömer Tetik, Director General al Băncii Transilvania, declara: „Am participat, cu bucurie, și în acest an, la plantarea Pădurii Transilvania. Mulțumesc voluntarilor și Asociației Tășuleasa Social pentru implicare și pentru reușita acestui program”. (bankingnews.ro)

 

Le suntem recunoscători voluntarilor de pretutindeni care au făcut o treabă minunată, trupei Fără Zahăr, organizației “Filmul de Piatră”, prietenilor de la Beard Brothers, organizației “Cu verdele-n sus”, BRANZAS Design, KTB și tuturor care într-un fel sau altul au contribuit la Pădurea Transilvania 2.0!

 

Ne-am bucurat să-i vedem printre voluntari și angajați ai Protecției Mediului Bistrița-Năsăud și angajați ai Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud cât și în premieră angajați ai companiei M.I.S. Grup, care se ocupă cu exploatarea și prelucrarea lemnului.

 

Vă mulțumim și vă mai așteptăm și la alte plantări pe care le vom face în această primăvară!

Share on

Plantări simultane – Ziua Arborelui 2015

În ziua plantării, voluntarii Tășuleasa au pornit, echipați cu unelte și puieți pregătiți pentru fiecare loc, pe cele 14 rute care legau cele 40 de locuri de plantare.

Împădurire Stanciova Recaș – 14 martie 2015

Au participat 80 de liceeni din Oradea, localnici din Stanciova și Recaș, voluntari din Arad, Piatra Neamț chiar și din București. Partenerii noștri au fost ca și la alte plantări Coca-Cola Hellenic și Romsilva prin Ocolul Silvic Stejaru, ne-au sprijinit Eco Stuff, Școala Waldorf și Festivalul Plai.