Pădurea Pedagogică

Tășuleasa, 30 iulie 2011

Pădurea Pedagogică se întinde pe o suprafață de trei hectare și conține 29 de elemente practice care îi ajută pe tineri să înțeleagă rolul apei curate în natură, relația apei cu oamenii și pădurea.

Tășuleasa Social a construit în parteneriat cu Coca-Cola HBC România o Pădure Pedagogică care va fi folosită în cadrul proiectelor educaționale desfășurate de asociație cu tineri voluntari din toată țara. Proiectul a fost lansat pe 30 iulie, la sediul asociației din județul Bistrița-Năsăud, în apropiere de Pasul Tihuța, iar la eveniment au participat peste 100 de tineri voluntari ai asociației. Pădurea Pedagogică se întinde pe o suprafață de trei hectare și conține 29 de elemente practice care îi ajută pe tineri să înțeleagă rolul apei curate în natură, relația apei cu oamenii și pădurea, dar și felul în care aceste trei elemente coexistă.

 

Proiectul Pădurea Pedagogică a fost demarat în august anul trecut, iar la construirea și amenajarea lui au contribuit voluntari din Vatra Dornei, Bitrița, Dorna Candrenilor, Bacău, Galați, București, Republica Moldova și Germania; printre voluntari s-au numărat biologi, rangeri, sociologi, silvicultori. În total, la acest proiect au lucrat peste 400 de voluntari.

 

121011003417padurea

Share on

Tabăra cu copii din Republica Moldova

Timp de o săptămâna 16 tineri și copii din Republica Moldova participă la un schimb de experiență împreună cu 25 de voluntari ai asociației din Romania și Germania.

Împăduriri

Am continuat plantările de la Posmuș cu voluntari din Bistrița, plantând 12.000 de puieți pe o suprafață de 3 ha.