Leoni Green Day – 13.06.2015

Bistrița, 13 iune 2016

Cei 50 de voluntari – angajați ai Leoni Bistrița prezenți sâmbătă, au lărgit și aranjat poteca, au montat 2 locuri de odihnă și 3 table cu informații despre protecția arborilor seculari, flora și fauna de pe muntele Tășuleasa și câteva date istorice.

Anul 2015 a adus din nou împreună Asociația Tășuleasa Social și Leoni Wiring Systems Bistrița.

 

Acțiunea Green Day lansată anul trecut, a dus la crearea cu ajutorul a 60 de angajați Leoni Bistrița a unei poteci tematice la poalele muntelui Tășuleasa. Arealul reunește exemplare de frasin, paltin, ulm, molid, brad, mladita și fag, dar adăpostește și o faună bogată care ilustrează ciclurile de viață ale pădurii.

 

Anul acesta ne-am propus să amenajăm locurile de ședere de pe parcursul potecii aduse la viață anul trecut, cu sprijinul Ocolului Sivic Tihuța-Colibița, al Primăriei Tiha Bârgăului și al partenerului Leoni Bistrița.

 

Cei 50 de voluntari – angajați ai Leoni Bistrița prezenți sâmbătă, au lărgit și aranjat poteca, au montat 2 locuri de odihnă și 3 table cu informații despre protecția arborilor seculari, flora și fauna de pe muntele Tășuleasa și câteva date istorice.

 

Cu ajutorul acțiunilor derulate în parteneriat cu Leoni Wiring peste 500 de copii au avut parte de programe interesante de educație civică, ecologică și de mediu.
“Este important ca pe termen lung, parteneriatele între ONG-uri și companii pe tema responsabilității sociale să se regăsească în lucruri practice care să rămână ca etalon pentru generațiile viitoare, și aici unul dintre exemplele elocvente este Green Day”, a afirmat Alin Uhlmann Ușeriu, președintele Asociației Tășuleasa Social.

 

„Mă bucur că împreună cu colegii mei reușim să aducem apreciere, considerație și suport misiunii pe care și-a asumat-o Tășuleasa Social în urmă cu 15 ani. Natura cu toate frumusețile ei merită să aibă șansa să rămână o emblemă pentru generațiile viitoare, emblema care generează esența vieții. Astăzi, mai mult ca oricând, suntem responsabili de acțiunile noastre din perspectiva protejării mediului și definirea unei culturi în acest sens este vitală. Cuvintele pline de bună credință ale lui Nicolae Steinhardt „Dăruind vei dobândi” sunt cele care pot să descrie cel mai bine viziunea noastră în privința responsabilității sociale, ca entitate parte a comunității în care trăim. Împreună cu toți angajații, transmit pe această cale mesajul nostru legat de implicarea în activitățile social-educative: Leoni Bistrița – Bistrița te iubim!” a declarat dl. Marius Cotor, managing director Leoni Wiring Systems Bistrița, pentru bistriteanul.ro.

 

A fost o zi superbă pentru voluntarii Leoni și Tășuleasa Social, zi care s-a terminat cu un foc de tabără sub cerul înstelat.
Mulțumim frumos Leoni Bistrița!

Share on

Tabăra Rotary la Tășuleasa Social – 20 iulie – 1 august 2015

Tinerii au avut ocazia să participe la ședința Clubului Rotary Bistrița Nosa, unde i-au cunoscut pe doi dintre reprezentanții YEP pe district, Viorel Brad și Lili Filip.

Împădurire simultană Poiana Stampei, Coșna, Poiana Nergi, 24.04.2015

La plantarea din Coșna au participat 80 de copii și 10 adulți, la plantarea din Poiana Stampei au participat 60 de copii și 10 adulți.