Împăduriri Bistrița, primăvara 2004

Bistrița, primăvară 2004

La activitate au participat 10 tineri germani și 10 tineri români care au plantat 2.000 de puieți donați de Ocolul Silvic Tihuța-Colibița.

Tășuleasa Social, împreună cu partenerul Die Johanniter, a inițiat o acțiune de reîmpădurire în zona Dornișoara. La activitate au participat 10 tineri germani și 10 tineri români care au plantat 2.000 de puieți donați de Ocolul Silvic Tihuța-Colibița. Acesta a fost începutul proiectului de împădurire, proiect care se va desfășura anual.

 

Ideea acestuia a venit în urma faptului că din ce în ce mai multe sate, comune și localități au fost vizibil afectate de diverse calamități ale naturii: alunecări de teren, inundații și furtuni. Aceste efecte sunt urmările defrișărilor necontrolate, și una dintre soluțiile propuse de Tășuleasa Social și Organizația Die Johanniter a fost activitatea de împădurire care implică și educația tinerilor în ceea ce privește pădurea, natura și efectele activităților omenești.

 

Activitatea de împăduriri devine anuală, Tășuleasa Social împreună cu mulți voluntari urmând să planteze copăcei în fiecare primăvară și toamnă.

Share on

Donații Bistrița, 2004

Tășuleasa Social, împreună cu Die Johanniter, a donat medicamente și mobilier pentru spitalul din județul Bistița-Năsăud.

Proiectul Piatra Tășuleasa, 2004

În luna noiembrie, Tășuleasa Social primește autorizație pentru rețeaua publică de curent electric, moment în care în campusul asociației, aflat la peste 1.000 m altitudine, s-a început utilizarea curentului electric.