Donații România, 2005

2015

Membrii Tășuleasa Social au fost primii care au reacționat la dramele cauzate de inundațiile din România.

În luna ianuarie, 100 de persoane private de libertate din Penitenciarul Bistrița au primit pachete cu alimente și produse de igienă personalp. Cei care au primit cadourile erau într-o situație specială: nu fuseseră niciodată vizitați. Alin Uhlmann-Useriu, președintele Tășuleasa Social, a considerat că acesta este un motiv bine întemeiat pentru ca cei din penitenciar să primească această atenție. A fost prima acțiune de acest fel din județ.

 

În luna martie, mai multe spitale din județul Bistrița-Năsăud – Spitalul Județean, Spitalul TBC și Spitalul Orășenesc din Beclean – au fost dotate cu medicamente și aparatură medicală. Acțiunea a fost coordonată și sprijinită de Asociația Tășuleasa Social.

 

În aceeași lună, numeroase săli de clasă din școlile aflateîn Prundul Bârgăului și Bistrița Bârgăului au fost dotate cu mobilier și aparatură didactică reprezentată de calculatoare. Membrii Tășuleasa Social au fost primii care au reacționat la dramele cauzate de inundațiile din România: acețtia au ajuns cu ajutoare la sinistrații din Timiș, Moldova, Rast și Târlișua.

 

121011220804dsc_7957

 

Tășuleasa Social a intervenit în ajutorarea sinistraților din Banat, localitatea Floreni și Valea Saului. Ajutoarele au depășit greutatea de o tonă și au fost transportate și distribuite de membrii și voluntarii Asociației Tășuleasa Social.

 

În luna iulie, Tășuleasa Social a organizat o campanie de colectare de ajutoare pentru sinistrații afectați de inundațiile din Bacău. Această campanie s-a desfășurat fără implicarea autorităților locale, dar a fost sprijinită cu succes de societatea civilă, care s-a dovedit receptivă la acțiune.

 

Implicarea Asociației în ajutorarea sinistraților afectați de inundații s-a încheiat în județul Galați, acolo unde aceasta a desfășurat o amplă acțiune de vaccinare împotriva hepatitei de tip A. Astfel 650 de doze de vaccin au fost administrate copiilor din această zonă, aceștia fiind cei mai predispuși îmbolnăvirii.

Share on

Camionul de Crăciun 2005

Tășuleasa Social împreună cu organizația Die Johanniter au făcut din această activitate o tradiție pentru copiii proveniți din familii defavorizate.

Împăduriri Bistrița, primăvara 2005

Acțiunea de împădurire vine ca o necesitate pe care Asociația încearcă să o facă vizibilă anual cu ajutorul voluntarilor.