Donații pentru sinistrații din Vrancea

Județul Vrancea, februarie 2012

Dotați cu două mașini de teren și sprijiniți de echipajul de la ISU Bistrița și ISU Vrancea, cei 12 voluntari ai asociației au trecut pe la fiecare gospodărie din sat și au lăsat câte un pachet.

Tășuleasa Social a ajuns până la oamenii afectați de zăpezile din județul Vrancea.

 

Marti, 14 februarie la ora 3:00 dimineața, voluntarii de la Tășuleasa Social, împreună cu echipajul de la ISU Bistrița care a însoțit camionul plin cu ajutoare destinate oamenilor izolați din cauza zăpezii, au pornit alături de jurnalistul Florin Săsărman de la radio Cluj și de cameramanul Gigi Cherecheșiu de la Televiziunea Română spre zonele afectate din sudul țării.

 

Destinația inițială la care și-au propus să ajungă era comuna Gura Calitei, dar din cauza inaccesibilității în acea zonă, cei de la Tășuleasa au fost direcționați spre o altă localitate care avea urgentă nevoie de ajutor. Așadar, camionul încărcat cu 5 tone de produse, echivalentul în bani a 15.000 de euro, a ajuns în comuna Garoafa, satul Răchitosul, care mai bine de două săptămâni a fost complet izolat.

 


Dotați cu două mașini de teren și sprijiniti de echipajul de la ISU Bistrita și ISU Vrancea, cei 12 voluntari ai asociației, au trecut pe la fiecare gospodărie din sat și au lăsat câte un pachet. Având experiența de la inundațiile din anii precedenți, în care s-au implicat, cei de la Tășuleasa au știut care sunt produsele de strictă necesitate în aceste situații. Astfel, familiile s-au bucurat de ajutorul primit, acesta a constat în: alimente neperisabile, multivitamine, băuturi energizante, produse de igienă personală, sucuri naturale și mere.
Produsele donate au fost din resursele proprii ale asociației, Organizației germane Die Johanniter la care s-a alăturat și S.C. Pombis S.R.L.

Share on

Împăduriri

Acțiunea s-a desfășurat cu 50 de tineri veniți din Bistrița, București, Cluj, Galați și Republica Moldova, iar la numărătoarea finală s-a anunțat că au fost plantați 3500 de puieți.

Camionul de Crăciun 2012

Vă puteți imagina cum este să oferi cadouri pentru 100 de copii, dar pentru 1000, dar pentru 15.000?