Cișmeaua Pedagogică

20 iunie 2014

Unul din elementele cheie ale supraviețuirii ecosistemului om-natură este APA.

Unul din elementele cheie ale supraviețuirii ecosistemului om-natură este APA.

Considerăm că e important să ne îndreptăm atenția asupra acestei resurse și a modului în care aceasta este exploatată și gestionată.

În luna iunie, pentru a ilustra mai bine rolul apei, ne-am gândit că ar ajuta existența unui element practic în cadrul Pădurii Pedagogice din campusul Tășuleasa Social – pentru a le putea oferi copiilor apa direct de la sursa cea mai sigură și cea mai ecologică posibil – izvorul din pădure.

În acest scop, sâmbătă 14 iunie, peste 40 de angajați Coca Cola HBC România au venit la Tășuleasa Social pentru a amenaja o sursă de apă potabilă permanentă, sub forma unei cismele direct în Pădurea Pedagogică. Principalul scop al acestei acțiuni constă în reducerea consumului de plastic necesar îmbutelierii apei.

Pe parcursul unui tur la Pădurea Pedagogică, copiii vor avea de acum încolo apă pură la îndemână, pe care o vor consuma fără a produce deșeuri și vor înțelege și mai bine modul în care putem avea grijă de un colț de pădure.

Acțiunea a reprezentat o șansă pentru angajații Coca Cola din Vatra Dornei, Piatra Neamț și Iași să participe pentru o zi la voluntariat, aducându-și contribuția la crearea unui nou exemplu de bună practică ecologică, care poate fi înțeles atât individual, căci nevoia de apă este a fiecăruia dintre noi, dar și global, deoarece lecția reducerii consumului de plastic este o temă de gândire care trebuie transmisă la scară largă.

Mulțumim pentru susținerea în acest demers celor de la Coca Cola HBC România, partenerul nostru în multe proiecte și în construcția Pădurii Pedagogice, prin care au trecut până acum mult de 2500 de copii și tineri.

Share on

Leoni Green Day 2014

Parteneriatul cu Leoni Wiring Bistrita a mai marcat o etapa in 2014 prin actiunea de sambata 23 august.

Școala Waldorf la Tășuleasa Social

În fiecare an ne continuăm misiunea de a educa tinere generații în spiritul respectului de natură.