Atelierele Tășuleasa – Leoni Summer Camp

Iulie 2016

Leoni: zile verzi și copiii

Leoni: zile verzi și copiii

 

Leoni Green-Day 2016 înseamnă o colaborare pe care atât noi cei de la Tășuleasa Social, cât și angajații sponsorului și partenerului nostru am văzut-o drept o oportunitate de a găsi un scop comun pentru care să merite să muncim împreună. L-am găsit sub forma unui proiect mai vechi, pe care de câțiva ani încoace îl facem cu mult entuziasm și bucurie pentru că el se încadrează în idealurile noastre de a lucra cu tineri și copii. De anul trecut, atelierele cu copii din campusul Tășuleasa Social au depășit granițele Pădurii Pedagogice printr-o potecă tematică de pe muntele Tășuleasa, pe care am construit-o împreună cu cei de la Leoni în urmă cu un an. Cei 100 de copii ai angajaților, care au venit vara aceasta în decursul a 8 zile (16-24 iulie) au putut să viziteze această potecă în condiții de siguranță mulțumită primei zile verzi Leoni din 25 iunie când am curățat-o și aranjat-o, să fie “numa’ bună” de re-folosit și anul acesta. De asemenea, la această experiență am adăugat ateliere de voluntariat și ecologie, prin programul “Pădurea Pedagogică”. Cu acești copii Leoni avem experiențe anterioare faine pentru că avem și acum voluntari care au avut primul lor contact cu noi prin această experiență Leoni, așa că de fiecare dată ni se pare important să continuăm acest proiect.

 

În cea de-a doua zi verde, din iulie, angajații au parcurs o parte din traseul Via Maria Theresia pentru a construi izvoare în apropierea punctelor de control prin care în 13 august vor trece 700 de sportivi care participă la una din probele de semi-maraton, maraton, triatlon sau ultramaraton.

 

Urmează ca în 6 august să ne reîntâlnim într-o formulă asemănătaoare pentru a sărbători cea de-a treia Leoni – Green Day 2016. Mulțumim Leoni Wiring Systems Bistrița!

Share on

Tabăra internațională Rotary (YEP) 2016

Tășuleasa Social a găzduit pentru a treia oara consecutiv Tabăra Internaționala organizată de Rotary Club Bistrița Nosa.

Atelierele Tășuleasa – Schimb de experiență interculturală

30 de elevi germani împreună cu voluntarii Tășuleasa au fost găzduiți timp de o zi și o noapte la 25 de familii din Sânmihaiu de Câmpie.