Tibi aleargă 215 km

Tibi aleargă 215 km

03 Apr 2015

Tibi, suntem fanii tăi!!!

Acum câțiva ani Tibi Useriu s-a apucat de alergat și încet încet ne-a convins pe tot mai mulți dintre noi să devenim mai activi. Așa a venit și ideea primului maraton montan organizat de Tășuleasa Social, Maratonul Via Maria Theresia. Așa cum el ne-a motivat să alergăm, credem că poate să motiveze și pe alții ca noi să practice un sport.

 

Anul acesta și-a pus la încercare rezistența fizică alergând  215 km, adică cei 42 de km ai Maratonului Arobs și distanța care separă Pasul Tihuța de Cluj.

 

A alergat pentru a strânge fonduri în sprijinul Asociației pentru Solidaritate și Empatie Claudia Safta condusă cu însufleţire de Emanuel Ungureanu, ce caută suport financiar pentru bolnavii cu insuficiență renală cronică. A pornit în cursă cântărind 77 de kg, iar după 30 de ore de alergare cântarea doar 66. Practic organismul lui a suportat efortul a două dialize.

 

Un pacient diagnosticat cu insuficienţă renală cronică e ca un condamnat. Organismul lui se degradează progresiv. El trebuie să stea ţintuit 4 ore în pat de câte 3 ori pe săptămână la un centru de dializă pentru ca aparatele să-i cureţe sângele de toxine, preluând astfel funcţia rinichilor.

 

Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie Claudia Safta încearcă să ofere pentru  52 de copii şi tineri speranţă şi sprijin concret. Taberele de recreare organizate de asociaţie sunt ca o oază pentru ei. Efortul material este uriaş. Situaţia multor bolnavi e dramatic, însă, unele vieţi chiar se pot schimba, cum e cazul Paulei: http://www.ziardecluj.ro/lectie-de-optimism-paula-tanara-ca…

 

Pentru această cauză Tibi a alergat alături de Flaviu Olinca, Cristi Maxim și Stefan Antohi care l-au însoțit pe bicicletele. Câțiva voluntari de la Tășuleasa au alergat pe mici porțiuni din traseu pentru susținerea morală.

 

Cei care au dorit să susțină cauza bolnavilor de insuficiență reală au putut să o facă prin donații.

 

Cuvintele sunt puține pentru a descrie aventura lui Tibi Ușeriu care a fost susținută, pe lângă Tasuleasa Social, de QUANTUMsport şi Fundaţia Romania One.

 

Fotografii de la antrenament și o adevărată documentare în imagini a cursei a făcut – Voicu Bojan  pentru Diafragma 9

 

Tibi, suntem fanii tăi!!!