Prima și ultima dată când îi răspundem lui Cosmin Bumbuț

Prima și ultima dată când îi răspundem lui Cosmin Bumbuț

01 Iun 2017

Am citit cu mare tristețe acuzațiile aduse de fostul nostru colaborator, fotograful Cosmin Bumbuț. Suntem consternați de felul în care înțelege să încheie un parteneriat de mai mulți ani în timpul cărora am făcut eforturi financiare extraordinare pentru privilegiul de a documenta proiectele noastre prin intermediul fotografiilor sale. Ne pare rău că decizia noastră de acum patru ani de a colabora și cu alți fotografi (dintre care unii au acceptat să ne ajute în mod voluntar, ceea ce Cosmin Bumbuț nu a făcut niciodată) l-a supărat atât de tare încât continuă și astăzi să răspândească acuzații neadevărate la adresa unui proiect pe care, atâta vreme cât a fost plătit de sponsorii noștri, l-a susținut cu entuziasm.

Proiectul Tășuleasa Social este finanțat integral din fonduri oferite de companii private, organizații neguvernamentale internaționale și persoane fizice. Modul în care sunt folosite aceste fonduri este supravegheat atât de board-ul organizației, din care fac parte personalități precum actorul Marcel Iureș sau psihologul Mircea Miclea, precum și de fiecare finanțator în parte. Aceștia vizitează în fiecare an Tășuleasa Social și văd cum sunt cheltuiți banii lor și care este impactul real pe care reușim să-l producem în viețile zecilor de mii de voluntari cu care lucrăm și în rândul comunității locale din Bistrița.

„Moșia cu lac” de care vorbește Cosmin Bumbuț este Pădurea Pedagogică, un proiect de educație interactivă, singurul de acest fel din România, realizat după modele similare din Franța și Germania. De acest proiect au beneficiat în ultimii șase ani peste patru mii de copii și tineri, iar poteca de intrare în Pădurea Pedagogică este străjuită și astăzi de fotografiile realizate de Cosmin Bumbuț (contra cost) la inaugurarea proiectului. Este trist că astăzi aruncă cu noroi într-un proiect la temelia căruia și-a adus el însuși contribuția.

Niciun voluntar nu a fost vreodată alungat de la Tășuleasa Social pentru niciun motiv. Oricine a vrut să facă voluntariat a fost binevenit la Tășuleasa, indiferent de naționalitatea, de etnia, de religia, de orientarea sa sexuală sau de opiniile sale politice. Mereu ne-am mândrit cu diversitatea celor peste 50.000 de voluntari cu care am lucrat în ultimii 17 ani.

Porțile Tășuleasa Social vor fi întotdeauna deschise oricui va dori să ne ajute să ducem la bun sfârșit proiectele noastre de însănătoșire a societății românești. Oricând va dori să facă voluntariat, Cosmin Bumbuț va fi binevenit la Tășuleasa Social.

Foto: Alex Tomazatos, Pădurea Pedagogică