“Tășuleasa este țara în care mi-ar plăcea să trăiesc.“

“Tășuleasa este țara în care mi-ar plăcea să trăiesc.“

2016-08-11 - Tasuleasa - banner - parteneriat - v1 - gabriel

 

 

Te-ai gândit vreodată cum e să dormi pe munte?

 

Şcoala de Mers pe Munte este un proiect de educaţie montană, destinat persoanelor cu vârste peste 18 ani din România şi Republica Moldova, în cadrul căruia li se prezintă cunoştinţe teoretice şi practice, în mod structurat. Obiectivul principal al proiectului este să educe persoanele începătoare sau fără experiență, care doresc să meargă într-un mod etic, corect și responsabil în drumeții montane.

 

Participanții petrec 2 zile în campusul din Pasul Tihuța unde se țin workshopuri despre mersul pe munte, urmate de 2 zile de drumeții cu cortul pe munte. Tășuleasa Social pune la dispoziția acestora, locuri de cazare, 3 mese pe zi, materiale și săli pentru cursuri, echipamente de top specifice mersului pe munte (corturi, saci de dormit, saltele, rucsaci etc).

 

Instructorii sunt persoane experimentate cu o lungă activitate în tot ceea ce ține de mersul pe munte. Printre aceștia fiind și câțiva salvatori montani.

 

Impactul asupra participanților este foarte important, astfel că în urma participării, aceștia acumulează o multitudine de informații nu doar despre munte, dar și despre responsabilitate socială sau voluntariat. Efectul este amplificat și de personalități care au ținut cursuri sau au vizitat unele grupe și care au împărtășit din experiențele proprii precum: Ivan Patzaichin, Toma Coconea, Ada Milea, Tibi Ușeriu, Anca Hanu sau Teodor Tulpan.

 

Vom actualiza pagina cu detalii despre ediția din 2018 în primăvară.
Până atunci, ne poți urmări activitatea pe pagina de Facebook:
www.facebook.com/scoalademerspemunte

 

 

 

Impresii de la SDMPM

 

”Am reușit în 4 zile să cunosc niște oameni extraordinari și să asimilez informații pe care altfel, cu greu le-aș fi aflat. Din punct de vedere organizatoric, al cursurilor și al mersului pe munte în sine n-am absolut nimic de reproșat. Totul mi s-a părut perfect organizat și pus la punct. Toată lumea chiar voia să ne învețe ceva și n-am rămas la nicio întrebare fără răspuns. Bravo!” Carmen Bucșa, Sibiu

 

„Am participat la Școala de Mers pe Munte și am sufletul strâns acum că m-am întors în oraș unde priveliștea nu-i la fel, unde oamenii n-au timp și chef, unde nu mai sunteți voi cu spiritul și energia minunată”. Andreea Andrei, Cluj-Napoca

 

”SDMPM a fost o experiență foarte frumoasă în care am întâlnit oameni minunați. Am învâțat că este foarte important să oferi, să dai și pe urmă să aștepți, să ceri. Plecarea mea din campus de la Tășu a fost grea, plină de emoție și am simțit cum o parte din aceste multe responsabilități au fost preluate și de mine.” Mitică Sabie, Vatra Dornei

 

ÎN COLABORARE CU

Vreau să mă înscriu

Te poți înscrie simplu la Școla de Mers pe Munte citind condițiile, iar apoi urmând pașii de mai jos. Pentru alte detalii poți să ne contactezi pe facebook sau pe email, la adresa iulian(at)tasuleasasocial.ro.

Condiții