Via Transilvanica

Tasuleasa Social prezinta: Via Transilvanica!

12 iunie 2018

Tasuleasa Social prezinta: Via Transilvanica!

Alba Iulia, 12 iunie 2018, lansarea proiectului Via Transilvanica

La 100 de ani de la unirea Transilvaniei cu România, socotim de datoria noastră să realizăm un proiect care să promoveze și mai mult identitatea Transilvaniei ca parte a României. Identitatea Transilvaniei este dată de cadrul natural-geografic unic, istoria ei milenară, diversitatea culturală și etnică și conexiunile ei cu celelalte regiuni ale României.

Drumurile au unit întotdeauna oamenii și locurile. Ele dau un sens și conferă o experiență unică.

În acest context, Asociația Tășuleasa Social a lansat astazi proiectul – Via Transilvanica (Calea Transilvaniei) la Alba Iulia.

Via Transilvanica va promova natura, istoria și multiculturalitatea Transilvaniei. Acest drum de 950 km lungime va lega Transilvania cu Dunărea (Podul lui Apolodor din Damasc) și cu Bucovina (Mănăstirea Putna).

Dupa o sedinta de lucru cu reprezentanti ai celor 10 judete prin care traverseaza Via Transilvanica, ONG-uri ,GAL-uri si personalitati care sprijina acest proiect, a avut loc evenimentul lansarii in Piata Cetatii din Alba Iulia.

Tasuleasa Social multumeste pe aceasta cale celor prezenti, Consiliului Judetean Alba prin domnul Presedinte Ion Dumitrel care a fost gazda evenimentului, sprijinul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud prin domnul Presedinte Radu Moldovan si a Institutiei Prefectului Bistrita-Nasaud prin domnul Prefect Ovidiu Frent. Prin prezenta dansilor si sustinerea neconditionata a proiectului Via Transilvanica s-a reusit un dialog cu toti reprezentantii Consiliilor Judetene prin care trece drumul nostru., si anume: Mehedinti, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brasov, Harghita, Mures, Bistrita-Nasaud si Suceava. Toti actorii judetelor reprezentate impreuna cu ONG-urile si GAL-urile prezente ne-au garantat sprijinul si suportul din partea lor la tot ceea ce inseamna realizarea acestui drum.

La evenimentul lansarii proiectului din Piata Cetatii ne-au onorat cu prezenta Ambasadorii “Via Transilvanica”, sustinatori care au luat cuvantul si au exprimat suportul in promovarea drumului. Au fost prezenti domnul Mircea Miclea, doamna Mihaela Miroiu, Dragos Bucurenci, Bogdan Branzas, Tibi Useriu si Toma Coconea.

Am fost bucurosi sa-l avem alaturi de noi si pe Principele Nicolae al Romaniei care a adresat cateva cuvinte despre necesitatea unui astfel de drum in Romania, un drum care poate fi parcurs pe jos sau cu bicicleta, singur sau cu prietenii, și care care va porni de la Drobeta Turnu Severin – unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol I, va străbate Transilvania cu toate bogățiile culturale ale ei și va ajunge până la Putna unde se odihnește Ștefan cel Mare.

Via Transilvanica, un drum care uneste!

Află cum poți contribui și tu pentru ca acest drum să devină realitate: www.viatransilvanica.com , Facebook Via Transilvanica!

Share on

Împădurire Tritenii de Sus

Plantare de primăvară cu Tășuleasa Social!

Împădurire Tritenii de Sus

Plantare de primăvară cu Tășuleasa Social!