Verde 003 Tășuleasa

aug-oct 2007

În campusul nostru, peste 100 de tineri din București, Botoșani, Bistrița, Dorna Candreni și Poiana Negri au primit primele noțiuni despre misiunea și valorile asociației.

În campusul nostru, peste 100 de tineri din București, Botoșani, Bistrița, Dorna Candreni și Poiana Negri au primit primele noțiuni despre misiunea și valorile asociației, rolul voluntariatului în societatea civilă și drepturile și îndatoririle voluntarului. Pentru a înțelege mai bine relația dintre om și natura, partenerii noștri din Germania au organizat pentru voluntari jocuri bazate pe diverse teme: echilibrul în natură, circuitul apei și speciile de arbori, alături de specificul lor.

 

O parte din voluntari au fost implicați în construirea unui sat din lut, care a servit ca model pentru exemplificarea efectelor devastatoare ale inundațiilor în zonele despădurite abuziv. La lansarea oficială a proiectului, o tonă de apă a fost aruncată peste sat. În acest fel, cei prezenți au putut afla că, dacă un brad matur controlează o tonă de apă, tăierea a 300 de brazi înseamnă 300 de tone de apă care vor ajunge într-o albie și vor distruge o casă.

 

În mod simbolic, deasupra satului devastat, actorul Marcel Iureș a plantat primul din cei 10.000 de puieți pe care voluntarii i-au plantat de-a lungul a 3 zile pe unul din versanții munților Călimani.

 

La sfârșitul zilelor de plantare, voluntarii s-au putut bucura de prezența în mijlocul lor a Adei Milea, a Amaliei Enache, a lui Cătălin Ștefănescu, Marcel Iureș, Radu Naum, Dragoș Bucurenci, Florin Chilian și Răzvan Mazilu. Însuși președintele României a dorit să încurajeze acest tip de proiecte plantând puietul cu numărul 10.000.

 

 

Share on

Împăduriri Bistrița

În primăvara, 75 de tineri au plantat 10.000 de puieți în zonele Piatra Fântânele și Dornișoara, pe o suprafață de 10 ha.

Împăduriri Bistrița

În primăvara, 75 de tineri au plantat 10.000 de puieți în zonele Piatra Fântânele și Dornișoara, pe o suprafață de 10 ha.