Universuri paralele

Aprilie 2016

La fel cum sunt mai multe organizații non-guvernamentale cu aceleași scopuri și obiective, la fel cum se desfășoară în paralel mai multe proiecte asemănătoare sau cu aceleași teme.

La fel cum sunt mai multe organizații non-guvernamentale cu aceleași scopuri și obiective, la fel cum se desfășoară în paralel mai multe proiecte asemănătoare sau cu aceleași teme, la fel a decurs și la noi, timp de 5 zile un proiect cu copii. Și am făcut această analogie pentru faptul că acest proiect nu este unul Tășuleasa Social, ci este un proiect dorit, gândit, organizat și desfășurat de Raluca Ciulei and Co.
Raluca Ciulei este o fostă jucătoare profesionistă de tenis, care acum trăiește în Elveția. După ani de experiență în carierele pe care le-a urmat, a decis să facă proiecte cu, pentru și despre copii români, punând accentul pe educație.
Astfel, după o săptămână petrecută la Tășuleasa Social, săptămână în care a făcut cunoștință cu organizația noastră, locația și posibilul public țintă, Raluca Ciulei a făcut un proiect cu 24 de copii din Sânmihaiu de Câmpie.
Prietenii Ralucai care au ajutat-o într-o lume de “universuri paralele al copiilor” au fost următorii: Maria Ciulei, Emil Ciulei, Laura Munteanu, Valentin Munteanu și Stepan Andronic.
Fiecare aghiotant a avut câte un univers pe care l-a prezentat copiilor și prin care i-a condus pe aceștia de mână, cu grijă și cu multe aventuri. Au fost universele:

– universul pictorului cu Laura Munteanu;
Laura Munteanu este o pictoriță din București care trăiește în Elveția.

– universul sportului cu Maria Ciulei;
Maria Ciulei este o antrenoare română de handbal care a descoperit și antrenat handbaliste de talie mondială și care, din postura de antrenor principal sau secund, a obținut cu echipele ei nouă titluri naționale și două titluri europene. În 1984, ea a fost nominalizată de Federația Internațională de Handbal printre cei mai buni zece antrenori din Europa.

– universul șahistului cu Emil Ciulei;
Emil Ciulei este un antrenor român de fotbal, din 1980 fiind coordonatorul centrului de copii și juniori din Făgăraș. A pregătit fotbaliști precum Vasile Nuca și Ion Gheorghe, primul ajungând să facă istorie la Poli Timișoara, iar al doilea la Steaua București. Un alt nume mare, pregătit tot de domnul Ciulei, este Laurențiu Brănescu, care a jucat ca portar la Juventus. Domnul Ciulei este în continuare în căutarea tinerelor talente pentru lumea fotbalului.

– universul scriitorului cu Raluca Ciulei;
Raluca Ciulei este o fostă jucătoare profesionistă de tenis care acum trăiește în Berna unde lucrează în domeniul industriei energetice. În paralel antrenează tineri jucători de tenis și dezvoltă proiecte sociale cu și despre educație la copii.

– universului povestitorului și al poveștilor cu Valentin Munteanu;
Valentin Munteanu trăiește în Basel și lucrează la Novartis.

– universul nedefinit și

– universul naturii cu Stepan Andronic;
Stepan Andronic este parte din echipa Tășuleasa Social, este inginer silvic și pedagog forestier în Pădurea Pedagogică de la Tășuleasa Social.

 

Perindându-se liber prin aceste Universuri, copiii au învățat, s-au jucat, s-au mișcat și au arătat mult entuziasm și bucurie.
A fost o săptămână magică, una în care suntem convinși că a început o prietenie strânsă, între toate aceste universuri, chiar și cele nespecificate cu titlu.

Share on

Training pentru Lideri de grupuri de tineri

Johanniter Jugend (Tineretul Die Johanniter) și Tășuleasa Social au început primul curs de training pentru Lider la grupuri de tineri din România.

Ziua bună, ziua voluntarilor mici – copiii câștigători în Pădurea Pedagogică (1)

Zilele acestea, în cadrul Săptămânii Altfel, elevii din școlile localităților Șieu-Odorhei, Silivașu de Câmpie și Uriu care au participat la “Ziua Bună! - Ziua Voluntarilor Mici”.