Tabăra Rotary la Tășuleasa Social – 20 iulie – 1 august 2015

Muntele Tășuleasa, 1 august 2015

Tinerii au avut ocazia să participe la ședința Clubului Rotary Bistrița Nosa, unde i-au cunoscut pe doi dintre reprezentanții YEP pe district, Viorel Brad și Lili Filip.

Și în acest an, ne bucurăm că am fost selectați de către Clubul Rotary Bistrița Nosa pentru a găzdui o nouă tabără Youth Exchange Programme pe termen scurt, pe Muntele Tășuleasa.

 

Aflată la a doua ediție, tabăra a avut ca temă voluntariatul și a găzduit nouă tineri din nouă țări: Ajmera Kahini din India, Andersson Ester Paulina din Suedia, Laura Nedebock din Belgia, Douchet Adelaide din Franța, Mazza Maria din Italia, Lluis Arratia din Spania, Andrei Sava din România, Kocak Egehan din Turcia, Olga Khovrina din Rusia.

 

Pentru participanți a fost o experiență interesantă, deoarece au fost angrenați pe parcursul a zece zile în acțiuni de voluntariat în aria de derulare a proiectelor Tășuleasa Social.
Au vizitat Pasul Tihuța, au învățat lucruri interesante despre natură și protecția mediului, au urcat pe vârful Pietrosu unde au înnoptat în corturi – experiență pe care unii au încercat-o acum pentru prima oară.

 

Tinerii au avut ocazia să participe la ședința Clubului Rotary Bistrița Nosa, unde i-au cunoscut pe doi dintre reprezentanții YEP pe district, Viorel Brad și Lili Filip. La încheierea taberei, au fost vizitați de Guvernatorul Districtului 2241 România și Republica Moldova, Daniel Tanase, căruia i-au prezentat fotografii de pe parcursul activităților.

 

Ne bucurăm că de acum inainte avem încă nouă prieteni, sperăm că vor duce cu ei pe lângă amintirea unor locuri frumoase și ceea ce au învățat despre natură și voluntariat.

 

Vacanță frumoasă în continuare!

Share on

Maratonul Via Maria Theresia – august 2015

La maraton au participat 148 de concurenți din România și din străinătate. Traseul a fost considerat unul dificil datorită diferenței mari de nivel, dar toți participanții au declarat ulterior că efortul a fost compensat de frumusețea locului.

Leoni Green Day – 13.06.2015

Cei 50 de voluntari – angajați ai Leoni Bistrița prezenți sâmbătă, au lărgit și aranjat poteca, au montat 2 locuri de odihnă și 3 table cu informații despre protecția arborilor seculari, flora și fauna de pe muntele Tășuleasa și câteva date istorice.