Tabăra internațională Rotary (YEP) 2016

Iulie 2016

Tășuleasa Social a găzduit pentru a treia oara consecutiv Tabăra Internaționala organizată de Rotary Club Bistrița Nosa.

Tășuleasa Social a găzduit pentru a treia oară consecutiv Tabăra Internațională organizată de Rotary Club Bistrița Nosa.

 

13 tineri din 10 țări diferite (Turcia, Israel, Italia, Spania, Marea Britanie, USA, Slovenia, Norvegia, Franța și Egipt), sponsorizați de diferite cluburi Rotary de pe glob, au sosit la Tășuleasa în 24 iulie și după 7 zile petrecute împreună, în această dimineață ne-am luat rămas bun unii de la alții.

 

La începutul săptămânii, rolul voluntarilor era acela de a face ca 13 persoane care provin din societăți diferite, să funcționeze ca un grup, în același loc. Am făcut acest lucru așa cum l-am învățat și noi pe propria piele: am mers pe munte, am muncit împreună și am călătorit în afara zonei de confort. Pădurea Pedagogică a făcut bineînteles parte din program, am mers în drumeție pe muntele Tășuleasa despre care nouă ne place să credem că aduce oamenii aproape, împreună cu Tibi Ușeriu am parcurs o bucată din traseul Via Maria Theresia și am reușit să refacem poteca pe care vor alerga cei 700 de concurenți ai VMT-ului, am făcut un tur al orașului Bistrița, încheiat alături de cei de la Rotary, care ne-au invitat să participam la o ședință urmată de o cină. Odată ce oamenii au început să se simtă ca acasă unii cu ceilalți, am insistat să îi implicăm mai profund în ceea ce înseamnă relația om-natură și de aceea am inclus în programul nostru, cursuri de biomimicry și vizionare de filme documentare pe teme de ecologie.

 

Pentru noi a contat să creem o atmosferă confortabilă și să facem astfel încât oamenii să se simtă bine. Trăind cu ei, am simțit de multe ori cum prietenia chiar sfidează (în mod deloc surprinzător, poate puțin cliseic) orice etichetă sau probleme politice și nu încape în nicio cutie.

 

Mulțumim Rotary Club Bistrița Nosa! Și îi îmbrățișăm pe toți prietenii noștri!

Share on

Atelierele Tășuleasa – copiii Raiffeisen Bank

Ne bucurăm de fiecare dată când lucrăm cu o nouă grupă de copii sau tineri.

Atelierele Tășuleasa – Leoni Summer Camp

Leoni: zile verzi și copiii