Școala Waldorf la Tășuleasa Social

iunie 2014

În fiecare an ne continuăm misiunea de a educa tinere generații în spiritul respectului de natură.

În fiecare an ne continuăm misiunea de a educa tinere generații în spiritul respectului de natură.

 

Anul acesta am avut oaspeți 22 de elevi ai Școlii libere Waldorf din Timișoara, care au petrecut o săptămână în campusul nostru. În programa școlară elevii acestei școli au incluse ore de educație agricolă și forestieră, de aceea șederea lor la Piatra Fântânele a îmbinat utilul cu plăcutul.

 

Elevii clasei a IX-a au lucrat pornind de la zero, la construcția a patru «supra-straturi», în concordanță cu principiile paturilor înălțate pentru grădini.

 

10296459_10152401217379765_5002668731141200750_o

 

În aceste paturi înălțate, numite și cutii de grădinp, plantele cresc mult mai repede decât în condiții obișnuite și până la de 4 ori mai repede decât în solare. “Așternuturile” se compun din 5 straturi de diverse tipuri de sol și resturi vegetale, care generează o mare cantitate de căldură și asigură rapiditatea creșterii.

 

Unul din avantajele supra straturilor este acela că prin folosirea compostului în compoziție se pot valorifica resturi vegetale și lemnoase (crengi, rumeguș, frunze etc.). Pe lângă utilizarea optimă a resturilor din grădină, paturile înălțate sunt o soluție pentru zonele în care solul nu este foarte fertil și o metodă de a economisi spațiu de cultivat.

 

Ne-am bucurat să îi cunoaștem pe elevii Școlii Waldorf și să lucrăm împreună, sperăm că vor duce acasă, alături de amintiri frumoase și dorința de a da mai departe lecția de volunariat pe care au primit-o.

Share on

Cișmeaua Pedagogică

Unul din elementele cheie ale supraviețuirii ecosistemului om-natură este APA.

Pădurea Marmot

A 4-a și ultima împădurire de primăvară din 2014 s-a desfășurat cu sprijinul prietenilor de la Marmot Mountain Europe.