Schi Fond și Biathlon 2013

Pășunea Rusu, 2 si 3 februarie 2013

Festivalul de Schi Fond și Biatlon a atras în 2 si 3 februarie 2013 pe Pașunea Rusu din Piatra Fântânele peste 250 de participanți, depășindu-ne cu mult așteptările.

Festivalul de Schi fond și Biatlon este un bun exemplu pentru a ilustra cum se pot susține mai multe obiective ale organizației Tășuleasa Social, într-un singur eveniment. Ne dorim să oferim o alternativă copiilor din zonele de munte și nu numai, care pot învăța că se poate face și altceva decât să tai pădurea.

 

Știm că practicarea acestui sport de cât mai mulți doritori va duce la promovarea unui stil de viață activ, la cunoașterea de către tot mai mulți iubitori de natură a Munților Rodnei și Călimani și va ajuta la dezvoltarea comunității locale prin includerea de către cei care au cabane și pensiuni în zonă, în programele lor de iarna a ofertelor de schi.

 

Festivalul de Schi Fond și Biatlon a atras în 2 si 3 februarie 2013 pe Pășunea Rusu din Piatra Fântânele peste 250 de participanți, depășindu-ne cu mult așteptările. Pășunea Rusu este situată la aproximativ 500 de metri de campusul Tășuleasa Social și a fost gazda primitoare pentru sportivi care au concurat pe pârtia de schi de 3,3 km și pe traseele special amenajate.
Organizatori ai acestui eveniment au fost alături de Tășuleasa Social: Clubul Sportiv Municipal Bistrița, Liceul cu Program Sportiv Bistrița, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și Brigada Mecanizată 81 “Grigore Bălan” Bistrița.

 

Am fost onorați de prezența alături de noi a 3 sportive din galeria de aur a României. Au dat anvergura evenimentului: doamna Rodica Drăguș care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Calgary, doamna Ileana Hangan care a participat la Olimpiada de la Calgary 1988, Albertville 1992 și Lillehammer în 1996 și doamna Mihaela Purdea care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de Iarnă din Torino 2006 și Vancouver 2010. Ne simțim mândri de implicarea dovedită și le mulțumim pentru susținerea evenimentului.

 

Autoritățile locale ne-au sprijinit, fiind alături de noi cu această ocazie directorul DJST BN – Constantin Florian, directorul CSM Bistrița – Adrian Moldovan, directorul LPS Bistrița – Augustin Pop, inspectorul de specialitate din cadrul ISJ – Leonida Ilieșiu și generalul de brigadă Dan Florin Grecu.

 

La finalul primei zile am avut parte de un spectaculos exercițiu demonstrativ oferit de subunitatea de cercetași a Brigăzii Mecanizate 81 General Grigore Bălan, în care toți cei prezenți au fost martorii strategiilor militare și a focurilor de arme, toate executate de pe schiuri.

 

Antrenoarea Rodica Drăguș, a declarat: ”Vrem să aducem cât mai mulți copii pe pârtia de la Piatra Fântânele, zona în care aproape nu se face nici turism, dar este ideală pentru sporturile de iarna“. (mesagerul.ro)

 

La rândul său, generalul de brigadă Dan Florin Grecu, ne-a spus: ”Participăm astăzi alături de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bistrița-Năsăud, CSM Bistrița, LPS Bistrița și Tășuleasa Social la organizarea festivalului de schi fond și biatlon la Piatra Fântânele. Am hotărât împreună cu aceste structuri să paticipăm și noi la sprijinirea acestei competiții, unde avem o cupă, Cupa Cercetașilor și un exercițiu demonstrativ al subunității de cercetare din subordinea brigăzii”. (mesagerul.ro)

Share on

Swimathon 2013

A 5-a ediție a Swimathon-ului a mobilizat mai mult de 600 de susținători care au reușit să adune peste 100.000 de lei, din care 20.000 de lei au fost strânși direct la fața locului.

Împădurire Poiana Negrii

La acţiune au luat parte 350 de voluntari, care au plantat 10.000 de puieți de molid şi larice pe 2,5 hectare de teren.