Pădurea Lions – Budești Fânațe 18.04.2015

Budești Fânațe, 18 aprilie 2015

De azi comuna e mai bogată cu 2 hectare de pădure, pe care vor crește puieții de paltin și frasin plantați cu ajutorul Clubului Lions Bistrița și a celor 200 de participanți la acțiune.

Următoarea oprire din cadrul Turneului de împădurire din 2015 ne-a readus în comuna Budești Fânațe în 18 aprilie.
De azi comuna e mai bogată cu 2 hectare de pădure, pe care vor crește puieții de paltin și frasin plantați cu ajutorul Clubului Lions Bistrița și a celor 200 de participanți la acțiune. Vremea rece nu i-a descurajat pe voluntarii veniți din Bistrița, Cluj și București, cărora li s-au alăturat membrii comunității locale, mobilizați de primarul comunei – domnul Vasile Codrea.

 

“Costurile plantării celor 10.000 de puieți au fost de 5000 Euro și au fost suportate de Clubul Lions care este la prima mare acţiune de acest fel. Cea mai mare parte a sumei provine din încasările obţinute de Lions Club la Târgul de Purici organizat în 11-16 noiembrie 2014, iar o altă parte din sponsorizări ale membrilor Lions Club”, a anunțat domnul Olimpiu Cocian – Președintele Clubului Lions Bistrița pe pagina clubului de pe o rețea de socializare.

 

Printre alte activități ale Lions Club se numără: Cupa Lions la Șah, Noi ajutăm vârstnicii, Ziua mondială a Diabetului, Ziua Bastonului alb, Ziua mondială a vederii, Cupa Generozității, Ziua Culturii, Afișe pentru pace. Lions Club susține financiar, cu donatii în cărți și obiecte copiii de la Preventoriul Ilișua.
La acțiunea de sâmbătă, alături de membrii Clubului Lions și de tineri, au participat subprefectul Ovidiu Frenț, la rândul lui voluntar Tășuleasa Social, dar și comisarul șef al Gărzii de Mediu, Cristian Niculae.

Today we served together!

Share on

Împădurire simultană Poiana Stampei, Coșna, Poiana Nergi, 24.04.2015

La plantarea din Coșna au participat 80 de copii și 10 adulți, la plantarea din Poiana Stampei au participat 60 de copii și 10 adulți.

Împădurire Slimnic, jud. Sibiu, 4 aprilie 2015

Cei peste 250 de plantatori s-au impartit in 4 echipe si au plantat 7000 de puieti de gorun si frasin pe 2 hectare de teren nepichetat.