Maratonul Via Maria Theresia – prima ediție

august 2014

Împreună cu voi, începe povestea Via Maria Theresia.

Suntem mândri să vă prezentăm cum a decurs un nou proiect derulat de Tășuleasa Social în 2014.
După ce timp de câteva luni voluntarii organizației au lucrat la amenajarea potecii montane Via Maria Theresia, în 16 august a avut loc, pentru a anunța oficial funcționalitatea traseului, Maratonul Via Maria Theresia, organizat cu sprijinul Raiffeisen Bank.

 

Ne-am bucurat să vedem interesul dovedit de peste 500 de participanți: sportivi, voluntari, drumeți, spectatori și autorități. Probele sportive au avut startul la fosta Exploatare Minieră de sulf din județul Suceava, iar finish-ul probelor de maraton și mountain-biking a fost la Piatra Fântânele, județul Bistrița-Năsăud.

 

112 semi-maratoniști, 62 de maratoniști și 39 de bicicliști au luat sâmbătă startul Maratonului, primii parcurgând o distanța de 22 de kilometri, iar ceilalți ajungând la linia de finish după 42 de kilometri.

 

Printre participanți s-a numărat și Steven Van Groningen, președinte și CEO al Raiffeisen Bank România care a declarat: „Redăm astăzi turiștilor amatori de drumeții montane unul dintre cele mai spectaculoase trasee din țară. Sunt încântat de experiența pe care am avut-o alergând semi-maratonul montan de pe Via Maria Theresia și îmi doresc ca această potecă tematică și poveștile despre ea să devină cunoscute de cât mai mulți oameni, an de an.” (www.raiffeisen.ro/despre-noi/media/comunicate-de-presa).

 

10448443_10152549472999765_8982861161064961086_o

 

Sportivii au fost aplaudați și încurajați de peste 120 de voluntari și aproximativ 100 de drumeți. Organizatorii au pus la dispoziția drumeților mașini militare și 8 ghizi, pe 4 segmente diferite de traseu, de lungimi crescătoare (5-11 km), cu scopul de a le trezi interesul pentru mișcare în natură.

 

Festivitatea de premiere a avut loc la Cantonul Silvic Tihuța Colibița unde ni s-au alăturat și alți susținători de calibru ai proiectelor Tășuleasa Social. Printre cei prezenți s-au numărat și Marcel Iureș, Steven și Valeria Van Groningen, Amalia Enache, Eduard Novak, Doina Pană, Ministru delegat pentru Ape, Păduri și Pescicultură, autorități locale și reprezentanți ai Parcului Național Călimani.

 

„Vin de foarte mulți ani la Tășuleasa Social și de fiecare dată sunt plăcut surprinsă de puterea oamenilor care constituie nucleul de bază de aici și a voluntarilor de a face să crească tot ce face organizația aceasta prin proiecte din ce în ce mai inventive, mai mari și, mai ales, cu impact din ce în ce mai mare asupra comunității. Mi-ar plăcea foarte mult să trăiesc într-o țară în care lucrurile să se întâmple așa cum se întâmplă la Tășuleasa Social. Aș fi cu adevărat fericită, de la oameni până la acțiune”, a declarat Amalia Enache, jurnalist. ( www.raiffeisen.ro/despre-noi/media/comunicate-de-presa)

 

„A fost un proiect solicitant, pe care nu știu câte organizații din țară l-ar fi putut duce la bun sfârșit. Faptul că noi am reușit acest lucru face dovada maturității la care a ajuns Tășuleasa Social”, spune Alin Uhlmann Ușeriu, președinte Tășuleasa Social. „Cred că, în parte, această maturizare se datorează chiar proiectului Via Maria Theresia, pentru că a lucra timp de 3 luni pe munte, a mobiliza peste 250 de voluntari, a căra sute de stâlpi și a curăța kilometri întregi de drum, ne-a călit și ne-a unit în același timp. Ne bucurăm că eforturile noastre au fost apreciate și suntem încrezători că vor mai fi și alte ediții ale maratonului Via Maria Theresia.” (www.raiffeisen.ro/despre-noi/media/comunicate-de-presa)

 

10624007_10152560307419765_6864509690097724735_o

 

Mulțumim partenerului nostru Raiffeisen Bank și autorităților care ne-au susținut ca de fiecare dată.
Felicitări tuturor celor care au participat, energia pozitivă care s-a simțit pe tot parcursul evenimentului ne face să plănuim deja ediția a doua. Împreună cu voi, începe povestea Via Maria Theresia.

Share on

Împădurirea de toamnă

Plantarea de toamnă din acest an a adus din nou voluntarii Tășuleasa Social în comuna Budești Fânațe.

Tabăra internațională Rotary la Tășuleasa 2014

Organizatăa sub tema „Natură și Cultură” de către Rotary Club Bistrița Nosa, tabăra a reunit copii și tineri din 13 ţări.