Liceenii din Bavaria la Tășuleasa Social

Tășuleasa, 02.07.2012

Pentru proiectul lor tinerii și-au strâns banii necesari cumpărării materialelor și și-au pus la punct teoria, fiind o necesitate pentru un lucru bine făcut.

Anul trecut liceul Gymnasium Penzberg a devenit partener cu Tășuleasa Social, parteneriat care constă în efectuarea stagiului de practică a elevilor germani în România, mai exact în cadrul proiectului Tășuleasa. Nu este un parteneriat cu vechime, dar faptul că atât anul trecut cât și anul acesta colaborarea a mers bine, tindem să credem că vom mai vorbi despre tinerii aceștia și peste 10 ani.

 

Avem toate motivele să credem asta pentru că în ultimii doi ani 30 de elevi din Penzberg au reușit să ne arate că distanța, vârsta, banii și statutul social nu sunt un impediment atunci când crezi în dezvoltarea unui proiect și îți dorești asta cu adevărat.
Astfel în acest an, 15 tineri din Penzberg au venit însoțiți de profesorii lor coordonatori la Tășuleasa timp de o săptămână pentru a-și pune în practică proiectul gândit și pus la punct în orele de geografie și fizică. Acest proiect a constat în construirea a patru module de energie alternativă: o mini hidrocentrală, o mini eoliană, un panou solar și încă un dispozitiv care produce energie electrică prin mișcare, acesta din urmă oferindu-le copiilor posibilitatea de a produce energie folosindu-se de propriile forțe, în acest mod tinerii conștientizează importanța economisirii energiei electrice.

 

Pentru proiectul lor tinerii și-au strâns banii necesari cumpărării materialelor și și-au pus la punct teoria, fiind o necesitate pentru un lucru bine făcut.

 

070312164517img_0638

 

Aceste module vin în completarea celor 29 de elemente din Pădurea Pedagogică, care aveau ca scop evidențierea relației om-pădure-apă. Acum tinerii pot vedea și utilizarea practică a vântului, a soarelui și a apei. În prezent 33 de elemente din Pădurea Pedagogică au rolul de a completa cunoștințele tinerilor dobândite la școală, oferindu-le acestora nu doar partea teoretică, ci și partea practică a lucrurilor învățate.

Share on

Pădurea pedagogică – 8000 de puieți plantați în Șieu Magheruș

Tăşuleasa Social a construit în parteneriat cu Coca-Cola HBC România Pădurea Pedagogică, care se întinde pe o suprafaţă de trei hectare şi conţine 34 de elemente practice care îi ajută pe tineri să înţeleagă rolul apei curate în natură, relaţia apei cu oamenii şi pădurea, dar şi felul în care aceste trei elemente coexistă.

Ecologizare în Peștera Izvorul Tăușoarelor

Cele mai îndepărtate scări de lemn au fost aduse de la peste 400 de metri de la intrare, pe o diferenţă de nivel de 120 de metri, însemnând depăşirea mai multor verticale.