Leoni Green Day 2014

23 august 2014

Parteneriatul cu Leoni Wiring Bistrita a mai marcat o etapa in 2014 prin actiunea de sambata 23 august.

Parteneriatul cu Leoni Wiring Bistrita a mai marcat o etapa in 2014 prin actiunea de sambata 23 august.

 

Voluntari ai asociatiei Tasuleasa Social impreuna cu 33 de angajati ai Leoni Bistrita au amenajat pentru a proteja padurea seculara care exista pe muntele Tasuleasa, dar si pentru a crea un nou punct de atractie turistica in zona, o poteca tematica ce masoara aproximativ 2 kilometri. Pentru toți copiii care vin la Tasuleasa această Potecă Pedagogica va reprezenta completarea autentică a Padurii Pedagogice.

 

Actiunea s-a derulat cu acordul Primăriei Tiha Bargaului, pentru a proteja habitatele specifice zonei și pentru a evita declinul biodiversității vegetale. Poteca tematica ce va fi deschisa tuturor doritorilor va constitui infrastructura pentru noua arie naturale protejata: muntele Tasuleasa. Valoarea pedagogica a acestei arii protejate poate fi inteleasă pe trei niveluri : forestier (singura padure matura pe o rază de 10 kilometri, cu arbori cu varste de peste 200 de ani), avi-faunistic (prezența exemplarelor de lup, caprior, ras, cerb și chiar exemplare de barză neagra, o pasăre de talie foarte mare) si istoric (in toate cele patru puncte cardinale ale muntelui aflandu-se buncare care dateaza din primul război mondial).

 

”Ne bucurăm că împreună cu cei de la Primăria Tiha Bârgăului am gasit solutia pentru ca acest patrimoniu natural de pe muntele Tasuleasa sa poata ramane și generațiilor următoare. Considerăm că o astfel de arie protejată, cu statut de unicat în județ, poate aduce beneficii pe termen lung pentru comunitatea locală, promovând managementul durabil al resurselor naturale și culturale. Noi ne luăm angajamentul de a avea grijă de această potecă și suntem siguri că va fi vizitată de foarte multi, tineri și adulți.’ a declarat Alin Uhlmann Ușeriu, președinte Tășuleasa Social.

 

“Cred cu tărie în partea aceasta de verde, de protejare a naturii. Îmi place să las ceva în urmă și prin această acțiune cred că am reușit. Și, mai mult decât atât, fiind o acțiune realizată prin voluntariat cred că în balanța faptelor bune cântărește chiar mai greu.’ a precizat Marius Cotor, director general Leoni Wiring Systems Bistrița.

 

Daca ne gandim ca pe parcursul celor 14 ani de activitate prin campusul de la Tasuleasa Social au trecut peste 4400 de adolescenți, ne dam seama ca pentru acesti tineri muntele reprezentat cadrul optim pentru lectii în aer liber.

 

Multumim tuturor celor care au participat la actiunea de azi . Datorita efortului depus, de azi incepand cei care vor sa descopere biodiversitatea o pot face mai usor parcurgand poteca amenajata de voi .

Share on

Amenajare Via Maria Theresia

Peste 150 de voluntari, tineri și adulți, români, germani și americani, s-au implicat în readucerea la viață a potecii tematice Maria Theresia.

Cișmeaua Pedagogică

Unul din elementele cheie ale supraviețuirii ecosistemului om-natură este APA.