Împădurirea de toamnă – Budești Fânațe – octombrie 2013

Comuna Budești Fânațe din județul Bistrița Năsăud, octombrie 2013

S-au plantat 10.000 de puieți pe o suprafață de 2 hectare, cu ajutorul a 350 de voluntari din Bistrița, Cluj, Vatra Dornei, Piatra Neamț, Oradea, București și Petroșani.

Împădurirea de toamnă din acest an a avut loc în comuna Budești Fânațe din județul Bistrița-Năsăud.

 

Sâmbătă 26 octombrie 2013, voluntarii Tășuleasa Social s-au mobilizat din nou pentru o plantare în comuna cea mai săracă în pădure din tot județul Bistrița-Năsăud: doar 4% suprafață împădurită (200 hectare împădurite din 5000 suprafată totală). Bătrânii satului cred că ploaia le ocolește vatra și câmpurile tocmai pentru că satul nu are păduri.

 

O acțiune de plantare a mai avut avut loc în comună, tot cu sprijinul Tășuleasa Social în 2011, iar lucrurile bune trebuie continuate.

 

O parte din resursele folosite pentru a acoperi cheltuielile legate de această plantare au provenit din sumele adunate de inimoșii care au înotat în luna iulie a acestui an la Swimathon Cluj.
Acum s-au plantat 10.000 de puieți pe o suprafață de 2 hectare, cu ajutorul a 350 de voluntari din Bistrița, Cluj, Vatra Dornei, Piatra Neamț, Oradea, București și Petroșani.
Pentru această plantare s-au ales puieți de salcâm, deoarece silvicultorii susțin că acest arbore crește pe aproape orice tip de teren – inclusiv pe terenul degradat pe care au muncit voluntarii în această sâmbătă, iar pe de altă parte este rezistent la ger și suportă bine seceta.

 

Ne-au sprijinit Camino Cluj și Tetra Pak, iar transportul voluntarilor la locul de plantare a fost asigurat de firma Transmixt din Bistrița. Materia prima – puieții de salcâm au fost asigurați de Romsilva. Vă mulțumim pentru crearea unei noi păduri!

Share on

Camionul de Crăciun 2013

Pachetele au o valoare cuprinsă între 40 și 50 de euro și conțin produse de igiena personală, alimente neperisabile și dulciuri.

Grupa de copii de la Chișinău

Pe parcursul șederii lor în campus, tinerii din Chișinău au putut viziona filme despre activitatea Tășuleasa Social, prezentate din dorința de a-i face mai conștienți de importanța acțiunilor de protecție a mediului