Împădurire Slimnic, jud. Sibiu, 4 aprilie 2015

Slimnic, 4 aprilie 2015

Cei peste 250 de plantatori s-au impartit in 4 echipe si au plantat 7000 de puieti de gorun si frasin pe 2 hectare de teren nepichetat.

A fost o zi frumoasă de sâmbătă, în 4 aprilie la Slimnic!
Turneul de plantat puieți organizat de Tășuleasa Social în acest an ne-a adus la începutul lunii aprilie în județul Sibiu. Am parcurs 250 de kilometri pentru a ne alătura prietenilor noștri – grupul de initiativă ”Cu verdele-n SUS”.
Cei peste 250 de plantatori s-au împărțit în 4 echipe și au plantat 7.000 de puieți de gorun și frasin pe 2 hectare de teren nepichetat.
Pichetarea terenului înseamnă pregătirea lui în vederea plantarii și stabilirea prin țăruși marcați a rândurilor de arbori și a distanței dintre spațiile unde se vor planta copacii. De această dată am pichetat noi spațiul dedicat, luându-i prin surprindere pe silvicultori.
A durat mai bine de 3 ore ca toți cei 7.000 de puieți să își găsească locul, iar la finalul acțiunii, prietenii de la “Tura în natură” au făcut o prezentare a speciilor din partea locului. Evenimentul a primit suport financiar de la firme din județul Sibiu și nu numai. Susținători au fost Wenglor Electronic Innovation lito SCS, Neoconsult Valuation, GAMA IT, Flaro Scandia Sibiu, Harting Technologiegruppe, A Energy, Smart Bill Romania, SAI Carpatica Asset Management și Marius Neamțu – Cabinet stomatologic.

 

Ne bucurăm să vedem că ideea de împădurire prinde rădăcini în tot mai multe zone ale țării.

 

Mulțumim tuturor participanților și sustinătorilor acestui eveniment!

Share on

Pădurea Lions – Budești Fânațe 18.04.2015

De azi comuna e mai bogată cu 2 hectare de pădure, pe care vor crește puieții de paltin și frasin plantați cu ajutorul Clubului Lions Bistrița și a celor 200 de participanți la acțiune.

Plantări simultane – Ziua Arborelui 2015

În ziua plantării, voluntarii Tășuleasa au pornit, echipați cu unelte și puieți pregătiți pentru fiecare loc, pe cele 14 rute care legau cele 40 de locuri de plantare.