Împădurire simultană Poiana Stampei, Coșna, Poiana Nergi, 24.04.2015

Poiana Stampei, Coșna, Poiana Negri, 24 aprilie 2015

La plantarea din Coșna au participat 80 de copii și 10 adulți, la plantarea din Poiana Stampei au participat 60 de copii și 10 adulți.

Ca să încheiem cum se cuvine turneul de plantări din 2015 am ales să facem o nouă plantare simultană.

 

Anul acesta am început cu o împădurire în județul Timiș, am continuat cu Pădurea Transilvania, împăduririle simultane de Ziua Arborelui, ne-am făcut prieteni în județul Sibiu la Slimnic unde am plantat “Cu verdele în sus” și am văzut cum Clubul Lions a contribuit la transformarea unui deal arid într-o… pădure a leilor la Budești Fânațe.
Sâmbătă 25 Aprilie 2015 am făcut ultima împădurire din „Turneul de plantat arbori” din acest sezon.

 

Am plantat la Poiana Stampei, Cosna și Dorna Candrenilor (județul Suceava) deoarece de “Ziua Arborelui” nu s-a putut planta în aceste localități din cauza solului înghețat.
Această acțiune a fost în parte soră cu acțiunea “Ziua Arborelui” și în parte o ultimă împădurire la Poiana Negri, ambele împreună cu sponsorul și partenerul nostru, Coca-Cola HBC Romania. Partea tehnică și sprijinul în domeniu a fost oferit de Ocolul Silvic Dorna.

 

La plantarea din Coșna au participat 80 de copii și 10 adulti, la plantarea din Poiana Stampei au participat 60 de copii și 10 adulți.
Înafară de participanții din comunele Poiana Stampei și Cosna, la Poiana Negri au participat voluntari din București, Iași, Fălticeni, Cluj, Bistrița, Vatra Dornei, dar și 60 de angajați ai Coca-Cola HBC România.

 

Natura ne-a răsplătit cu o zi superbă cu soare și împreună cu cei 250 de voluntari voioși și plini de energie, în ciuda faptului că mulți au participat deja la cele 5 acțiuni de împădurire din aceastp primăvară, s-au plantat 10.000 de puieți de molid.

 

Datorită efortului tuturor celor implicați suntem convinși că ideea de împădurire va prinde rădăcini în tot mai multe inimi și conștiințe, iar rezultatele nu vor înceta să apară. În primăvara aceasta, Tășuleasa Social prin cele șase acțiuni de împădurire, a plantat peste o sută de mii de puieți.

 

Vă mulțumim tuturor că ați fost alături de noi în acest turneu!

Share on

Leoni Green Day – 13.06.2015

Cei 50 de voluntari – angajați ai Leoni Bistrița prezenți sâmbătă, au lărgit și aranjat poteca, au montat 2 locuri de odihnă și 3 table cu informații despre protecția arborilor seculari, flora și fauna de pe muntele Tășuleasa și câteva date istorice.

Pădurea Lions – Budești Fânațe 18.04.2015

De azi comuna e mai bogată cu 2 hectare de pădure, pe care vor crește puieții de paltin și frasin plantați cu ajutorul Clubului Lions Bistrița și a celor 200 de participanți la acțiune.