Împădurire Poiana Negrii

Poiana Negri, 20.04.2013

La acţiune au luat parte 350 de voluntari, care au plantat 10.000 de puieți de molid şi larice pe 2,5 hectare de teren.

A treia acţiune de împădurire din această primăvară a Asociaţiei Tăşuleasa Social s-a desfăşurat în comuna Dorna Candrenilor, localitatea Poiana Negrii. La acţiune au luat parte 350 de voluntari, care au plantat 10.000 de puieți de molid şi larice pe 2,5 hectare de teren.

 

“Am ajuns la 208.000 de puieți plantați în nouă ani de când am început acest tip de activitate din care un număr record de 32.000 doar în această primăvară. Le mulțumim tuturor volutarilor și reprezentanților Ocolului Silvic Dorna și Primăriei Dorna Candrenilor”, a declarat președintele Asociației Tășuleasa Social, Alin Uhlmann Ușeriu, care i-a îndemnat pe tineri să revină în timp să vadă cum cresc copacii plantați azi.

 

La acțiune au participat angajații fabricii de apă Dorna, angajați ai Coca-Cola HBC România și copii și tineri din Dorna Candrenilor, Vatra Dornei, Bistrița, București, Cluj, Sângeorz Băi, Iași, Bacău, alături de voluntari care au venit din alte părți ale lumii special pentru această acțiune.

 

“E un proiect în care cred și de care țara are nevoie, în care merită investit timp și energie. Aș veni de oriunde pentru acțiuni de acest gen, nu doar din Franța cum s-a întâmplat acum”, a declarat Razvan Anton, grafician.

 

 

“Un lucru care mi-a venit brusc în minte în timp ce plantam și pe care l-aș sublinia e nu doar că facem un lucru bun pentru mediu. Lângă acești tineri am simțit că plantăm nu doar copaci, ci și ceva în mintea lor, o sămânță care va crește și pe care ei o vor transmite mai departe familiilor, prietenilor. Vor pleca de aici cu conștiința faptului că au au produs o transformare. Din punctul meu de vedere, legătura între plantarea unor copaci și viitorul lor personal, e cea a unei proiecții în viitor. E nu doar o speranță ci garanția că au pus bazele pentru ceva stabil”, a declarat Deborah Buckley, voluntar.

 

“Recompensa e când vezi la final puieții ridicându-se dintre cioturile de copaci și emoția vine din faptul că o mână de oameni a reușit să adune de treizeci de ori mai mulți oameni decât ei și să redea viața acelui loc. Mi se pare extraordinar ceea ce fac cei de la Tășuleasa Social și mi-aș dori să văd că se întâmplă cât mai multe activități de acest gen în toată țara.” Crina Niță, voluntar Coca – Cola HBC România

Share on

Schi Fond și Biathlon 2013

Festivalul de Schi Fond și Biatlon a atras în 2 si 3 februarie 2013 pe Pașunea Rusu din Piatra Fântânele peste 250 de participanți, depășindu-ne cu mult așteptările.

Împădurire Pietroasa

În urma acestei activități de împădurire, Tășuleasa ajunge printr-un calcul scurt, la 186.000 de puieți plantați pe o suprafață de 78 de hectare, din 2004 și până în prezent.