Împădurire Gledin

Județul Bistrița-Năsăud, 06.04.2013

La acțiune au mai participat și un grup de tineri entuziasmați veniti din Parva, câțiva tineri din Gledin, o echipă de voluntari din București și câțiva participanți din Cluj.

Peste 200 de tineri voluntari au fost prezenți ieri la plantat în Gledin. Rezultatul fericit la final de zi a fost: 12.000 de puieți de stejar plantați.

 

Sâmbătă, 06 aprilie 200 de voluntari au participat la acțiunea de plantare de la Gledin. Împădurirea a fost organizată de Asociația Tășuleasa Social împreună cu părintele Ioan Titieni de la Parohia Gledin.

Acțiunea a fost puțin greoaie din cauza condițiilor meteo. Dat fiind faptul că de dimineață, de când tinerii se îndreptau cu autobuzul oferit de S.C. Transmixt S.R.L. către locul de plantare și până la ultimul puiet plantat, a plouat mărunt cu excepția pauzei de masă.

 

 

Locul de plantare, Pădurea Sfântului Pahomie, de 2,5 hectare, puieții și câțiva localnici au venit din partea părintelui Ioan Titieni, sandwichurile, logistica și echipamentul de plantat au fost oferite de Tășuleasa Social, iar apa de băut a fost oferită de Coca-Cola HBC Romania. Împreună cu acești parteneri, Pădurea Sfântului Pahomie a mai crescut cu 12.000 de stejari.

 

La acțiune au mai participat și un grup de tineri entuziasmați veniți din Parva, câțiva tineri din Gledin, o echipă de voluntari din București și câțiva participanți din Cluj. Cel mai în vârstă voluntar la împădurire a fost o doamnă de 74 de ani care plantează copaci de la vârsta de 14 ani.

Share on

Împădurire Pietroasa

În urma acestei activități de împădurire, Tășuleasa ajunge printr-un calcul scurt, la 186.000 de puieți plantați pe o suprafață de 78 de hectare, din 2004 și până în prezent.

Camionul de Crăciun 2013

Pachetele au o valoare cuprinsă între 40 și 50 de euro și conțin produse de igiena personală, alimente neperisabile și dulciuri.