Festivalul de Schifond și Biatlon

Ianuarie 2014

Cei prezenți pe Pășunea Rusu au avut parte de soare, s-au încălzit cu ceai fierbinte, s-au răsfățat cu turtă dulce și s-au energizat cu muzica de la Tășuleasa Social.

Începutul lunii februarie ne-a adus pe mulți din echipa Tășuleasa Social, cu tot cu talăngile noastre zgomotoase în atmosfera de basm de pe Pășunea Rusu la Competiția de Schi Fond și Biatlon.

 

A doua ediție a reunit pe Pășunea Rusu, situată la aproximativ 500 de metri de campusul Tășuleasa, sute de iubitori ai sporturilor de iarnă și  sustinători ai acestora.

 

1555585_10152128884319765_821876102_n

 

Cele 2 zile de Festival – 1 și 2 februarie, au fost precedate de un weekend de instruire – în 24-26 ianuarie, zile în care munca de instructor a fost preluată de foste reprezentante ale României la Olimpiade: d-nele Rodica Drăguș, Mihaela Purdea și Ileana Hangan.

 

Cei care acum se ințiaza în acest sport au avut astfel ocazia să învețe mai mult- ca să participe la Festival cu și mai mult elan. Organizatorii acestui eveniment au fost alături de Tășuleasa Social: Clubul Sportiv Municipal Bistrița, Liceul cu Program Sportiv Bistrița, Inspectoratul Școlar Județean, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și Brigada Mecanizată 81 “Grigore Balan” Bistrița.

 

Cel mai tânăr participant al festivalului a fost în vârstă de 4 ani, iar cel mai în vârstă peste 70, despre care Tășuleasa Social a mai publicat un material aici: https://www.facebook.com/media/set/…

E un semn bun când vremea ține cu participanții la un eveniment sportiv. Cei prezenți pe Pășunea Rusu au avut parte de soare, s-au încălzit cu ceai fierbinte, s-au răsfățat cu turtă dulce și s-au energizat cu muzica de la Tășuleasa Social, fasole cu carnați de la Brigada Mecanizată 81 și câteva sfaturi din partea profesioniștilor cu privire la practicarea schiului fond.

 

Considerăm că ne-am atins obiectivele –  de a ne bucura de locația dintre Munții Rodnei și Călimani – în care iarna e mai frumoasă, de a face cunoștință cu un sport mai puțin cunoscut în România și de a petrece timp împreună cu membrii Asociaţiei Tășuleasa Social, implicați în promovarea acestui sport, specific zonei ce are nevoie de ajutor pe mai departe.

 

1797583_10152128883679765_1588307639_n

Share on

Pădurea Transilvania 2014

Oamenii din Transilvania au avut mereu de-a lungul istoriei o legătură de sânge cu pădurea.

Camionul de Crăciun 2014

Pentru noi, Sărbătorile de Iarnă înseamnă și bucuria pe care o putem aduce în casele oamenilor prin tradiționala acțiune “Camionul de Crăciun”.