Curățenia de toamnă Piatra Fântânele, 17.11.2012

Piatra Fântânele, 17.11.2012

Acțiunea s-a desfășurat la Piatra Fântânele, de la drumul europen până la campusul Tășuleasa Social, dar și în împrejurimi pe o distanță de circa 3 km.

Astăzi 17 noiembrie, gașca de la Tășu s-a hotărât să organizeze o acțiune de ecologizare, dar pentru a se potrivi mai bine cu contextul în care s-a desfășurat, putem spune că am făcut curățenie la noi acasă. Motivele au fost întemeiate, ne pregătim de iarnă, lăsând zăpada să învelească doar vegetația nu și gunoaiele. Ba mai mult dacă vine sfârșitul lumii trebuie să ne găsească cu ulița curată.
Dacă până acum Alin chema la adunare voluntarii folosindu-se de expresia bine cunoscută «geașca rockerilor» astăzi să spunem că nu s-a mai potrivit. Voluntarii care au participat cu entuziasm și implicare la curățenie au fost chiar localnicii: Tanti Ioana a lu’ Pavalean și nepoții, Nastasia a lu’ Buleu, Ioana a lu’ Ursuț cu fiica, Florica a lu’ Pravut, Jenica a lu’ Nemeș, Sorin Blăjan și vecinul Cristi. Pe parcursul întregii ecologizări ne-au însoțit și doi jandarmi de la Jandarmeria Montană Piatra Fântânele, nu au avut grijă doar ca lucrurile să se desfașoare în siguranță, ci au ajutat și la strânsul gunoaielor. Au mai participat și oaspeții noștri din Republica Moldova Alioșa și Lucia Andronic, părinții voluntarilor Ștefan și Natașa.


Acțiunea s-a desfășurat la Piatra Fântânele de la drumul europen până la campusul Tășuleasa Social, dar și în împrejurimi pe o distanță de circa 3 km. Chiar dacă suprafața curățată nu pare foarte mare, trebuie să știți că la final am avut în jur de 250 de saci de deșeuri adunați.
Putem spune că a fost o acțiune reușită, vremea a fost de partea noastră și sub sloganul «Eu adun gunoaie, tu ce faci?» avem o colaborare în premieră: de această dată localnicii au fost cei care s-au implicat direct.

Share on

Camionul de Crăciun 2012

Vă puteți imagina cum este să oferi cadouri pentru 100 de copii, dar pentru 1000, dar pentru 15.000?

Grupa de copii din Chișinău

Intr-un schimb de experienta 6 voluntari din Bistrita au venit la Tasuleasa pentru a petrece cateva zile impreuna cu cei 9 tineri din Chisinau, experienta care s-a incheiat in ultima seara cu un foc de tabara.