Camionul de Crăciun 2013

Crăciun, 2014

Pachetele au o valoare cuprinsă între 40 și 50 de euro și conțin produse de igiena personală, alimente neperisabile și dulciuri.

Asociația Tășuleasa Social în parteneriat cu organizația germană Die Johanniter a desfășurat și în 2013 acțiunea de împărțire a cadourilor cunoscută sub numele de “Camionul de Crăciun”.

 

În acest an, cele 17.000 de cadouri care au fost transportate din Germania cu ajutorul a 16 tiruri au fost distribuite în 126 de localități (140 de localități ?) din județele Bistrița Năsăud, Mureș, Suceava și Cluj – pe o rază de 200 km. Beneficiari au fost copii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, înscriși într-o formă de învățământ.
Pachetele au o valoare cuprinsă între 40 și 50 de euro și conțin produse de igienă personală, alimente neperisabile și dulciuri.

 

Ne-au sprijinit și în acest an: Prefectura Bistrița-Năsăud, Inspectoratul de Poliție al Județului Bistrița-Năsăud, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița și Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud. Le multumim!

 

Localitățile în care s-a făcut împărțirea cadourilor în data de 28 decembrie au fost: Dumitrița, Ragla, Budacu de Sus, Cătun, Petriș, Satu Nou, Orheiu Bistriței, Budacu de Jos, Jelna, Buduș, Monariu, Monor, Gledin, Pintic, Viile Tecii, Silivașu de Câmpie, Urmeniș, Delureni, Sopteriu, Fânațe, Milaș, Orasfaia, Ocnița, Teaca, Archiud, Tagsor, Țagu, Budești Fânațe, Budești, Zoreni, Sânmihaiu de Câmpie, Stupini, Miceștii de Câmpie, Visuia, Fântânița, Corvinești, Matei, Moruț, Fânâinele, Lechința, Țigău, Chiraleș, Sâniacob, Vermeș, Sângeorzu Nou, Lunca Ilvei, Ilva Mare, Valea Leșului, Poiana Catunilor, Recele, Șant, Tiha Bârgăului, Mureșenii Bârgăului, Piatra Fântânele, Tureac, Bozgani, Ciosa, Bistrița Bârgăului, Colibița, Prundu Bârgăului, Susenii Bârgăului, Chiochiș, Buza Cătun, Jimbor Fânațe, Jimbor, Manic, Strugureni, Apatiu, Bozies, Chețiu, Nușeni, Malin, Feleac, Beudiu, Vița, Șieuț, Sebiș, Rustior, Lunca, Șieu, Ardan, Posmus, Mărișelu, Sântioana, Domnești, Zagra, Alunișul, Perișor, Poienile Zagrei, Suplai, Galații Bistriței, Herina, Dipsa, Tonciu, Șieu Odorhei, Agrișu de Jos, Cristur Șieu, Sirioara, Chiuza, Piatra, Săsarm, Nimigea, Nimigea de Jos, Florești, Mintiu, Mititei, Mocod, Mogoseni, Taure, Preventoriu Ilișua, Glodu, Păltiniș, Coverca, Panaci, Gura Haitii, Neagra Șarului, Șaru Dornei, Dornișoara, Poiana Stampei, Cosna, Poiana Negrii, Dorna Candreni, Pata, Vatava, Rapa și Dumbrăvița. (126 dacă am numărat bine)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Este cel mai mare convoi care a venit la noi în toţi aceşti ani. Cu bucurie spunem că unii dintre şoferi vor să vină la noi pentru că e o acţiune transparentă, frumoasă, e o acţiune pe care ei o aşteaptă. Îşi sacrifică toată vacanţa de Crăciun ca să participe la ea. Asociaţia Tăşuleasa Social are mulţi voluntari din alte judeţe, ceea ce ne bucură foarte mult. Au venit din Oradea, din Cluj, din Bucureşti. Pentru noi toţi e săptămâna bucuriei, a prieteniei. E foarte frumos şi bine că participă atât de multă lume. Bucuria pe care le-o facem copiilor cu această acţiune este foarte mare, mai ales că toţi copiii între 3 şi 14 ani dintr-o localitate primesc daruri de la noi, ceea ce înseamnă că nu trebuie noi să alegem cine să primească şi cine nu, cine e sărac şi cine nu, cine merită şi cine nu merită, iar acest lucru este cel mai spectaculos la această acţiune, că toţi copiii din peste 140 de localităţi vor primi un cadou de la noi”, a adăugat dl Alin Uhlmann Useriu, președintele asociației
( www.mediafax.ro)
Lorand Szüszner, manager regional Die Johanniter Unfall-Hilfe Lauf Germania, a declarat, la rândul său, că toţi camionagiii au venit cu plăcere în România pentru a aduce copiilor din Bistriţa-Năsăud cadouri de sărbători: „Încercăm să dezvoltăm bucuria de a dărui, lucrăm în Germania cu multe grădiniţe, şcolii şi familii. Anul acesta am strâns în jur de 50.000 de cadouri, dar care mai merg, în afară de România, şi în Albania şi Bosnia”.
(www.mediafax.ro)

Share on

Împădurire Gledin

La acțiune au mai participat și un grup de tineri entuziasmați veniti din Parva, câțiva tineri din Gledin, o echipă de voluntari din București și câțiva participanți din Cluj.

Împădurirea de toamnă – Budești Fânațe – octombrie 2013

S-au plantat 10.000 de puieți pe o suprafață de 2 hectare, cu ajutorul a 350 de voluntari din Bistrița, Cluj, Vatra Dornei, Piatra Neamț, Oradea, București și Petroșani.