Amenajare Via Maria Theresia

Iunie-Iulie 2014

Peste 150 de voluntari, tineri și adulți, români, germani și americani, s-au implicat în readucerea la viață a potecii tematice Maria Theresia.

La Tășuleasa Social suntem conștienți că avem în țară multe locuri în care frumusețea naturii se întâlnește cu reperele istorice. De câte ori ne stă în putință ne facem datoria de a le descoperi, de a le amenaja și întreține iar apoi de a le promova. Un astfel de loc este Drumul Maria Theresia – aflat în munții Călimani, construit în urmă cu sute de ani cu scopul de a susține trupele militare grănicerești ale imperiului Austro-Ungar cu armament și hrană.

 

În această vară voluntarii Tășuleasa Social au reamenajat acest drum sub forma unei poteci tematice care străbate Călimanii, practicabilă tot timpul anului. Acest proiect nu ar fi fost posibil fără sprijinul partenerului nostru – Raiffeisen Bank. Au fost desfășurate ample acțiuni de curățare, amenajare, marcare și montare de panouri informative, în patru limbi, la fiecare loc de popas – panouri care să spună poveștile istoriei.

10349130_10152472206229765_3338820837853828068_n

Când spunem acțiuni ample ne gândim cu recunoștință la 3 săptămâni de muncă intensă depusă de voluntarii Tășuleasa Social, care au parcurs zilnic de la primele ore ale dimineții zeci de kilometri de drum de munte, pentru a îndepărta crengi căzute, pietre provenite din alunecări de teren și pentru a monta cele 300 de borne, 278 de momai și 3600 de plăcute de marcaj necesare amenajării.

 

O bornă are 2 metri, este din lemn tratat să reziste la intemperii, trebuie îngropată în pământ aproximativ o jumătate de metru, poate cântări până la 15 kilograme şi se amplasează din sută în sută de metri. Momâile au aproximativ un metru și sunt alcătuite din bolovani cărați si clădiți la baza bornelor.

 

Peste 150 de voluntari, tineri și adulti, români, germani și americani, s-au implicat în readucerea la viață a potecii tematice Maria Theresia. Printre aceștia s-au numărat elevi germani de la școli partenere Tășuleasa Social, Don Lothrop, investitor american, Mircea Miclea, fost ministru al educației, angajați ai băncii Raiffeisen, partenerul proiectului și mulți voluntari TășuleasaSocial. Suntem mândri de ei și suntem siguri că și ei sunt mândri de munca pe care au depus-o.

 

În data de 16 august, va avea loc inaugurarea Via Maria Theresia prin organizarea unei competiții sportive la care vă invităm să vă înscrieți ca maratoniști, semi-maratoniști, mountain-bikeri sau drumeți, mai precis pe siteul www.via-maria-theresia.ro, unde veți găsi mai multe detalii.

10423842_10152472206364765_7379364271678501302_n

Suntem bucuroși de interesul pe care competiția l-a stârnit în rândul iubitorilor de mișcare – transpus în numărul mare de sportivi și drumeți care și-au anuntat deja participarea. Ne mândrim cu prezența pe lista celor înscriși a domnului Steven Van Groningen, președinte și CEO al Raiffeisen Bank Romania, și a soției domniei sale, doamna Valeria van Groningen, campioana olimpică la caiac simplu în 1984, la Olimpiada la Los Angeles.

 

Le mulțumim pentru că ne vor onora cu prezența, după cum vă mulțumim și vouă!

Share on

ANUNT!

Cerere de Oferta

Leoni Green Day 2014

Parteneriatul cu Leoni Wiring Bistrita a mai marcat o etapa in 2014 prin actiunea de sambata 23 august.