Tășuleasa Social – Via Maria Theresia -Redescoperirea și Competiția la Cinema Studio București

Tășuleasa Social – Via Maria Theresia -Redescoperirea și Competiția la Cinema Studio București

03 Iun 2015

Tăşuleasa vrea să atragă atenţia turiştilor, drumeţilor şi sportivilor asupra acestui colţ de ţară şi de rai, de o excepţională curăţenie şi frumuseţe naturală.

În data de 15 iunie Asociația Tăsuleasa Social împreuna cu Raiffeisen Bank România a organizat un eveniment deosebit în cadrul căruia au fost vizionate două scurt-metraje despre Drumul și Maratonul Via Maria Theresia intitulate Redescoperirea și Competiția.

 

În București, la Cinema Studio la ora 19.00, a avut loc proiecția celor două scurtmetraje filmate în decorul natural și sălbatic al Munților Călimani de către regizorul Andrei Dăscălescu.

 

Invitați speciali au fost Alin Uhlmann Ușeriu, Președintele Asociației Tășuleasa Social și Steven Van Groeningen, Președintele Raiffeisen Bank România.

 

Începând cu anul trecut, Asociația Tășuleasa Social împreună cu Raiffeisen Bank România organizează Maratonul Via Maria Theresia, destinat tuturor iubitorilor de sport și natură. Maratonul, aflat în acest an la ediția a 2-a, se desfășoara pe un drum tematic construit în timpurile Împărătesei Maria Theresia, la vechea graniță a Imperiului Austro-Ungar din Munții Călimani.

 

În anul 2014, Asociația Tășuleasa Social, cu sprijinul Raiffeisen Bank, a refăcut acest drum. Timp de peste 100 de zile, 250 de voluntari au montat 395 de borne și 465 de momâi din piatră, undeva în creierii munţilor, pe o potecă frumoasă care cândva era drum, la o altitudine de 1.700 de metri. În total, au fost 42 de kilometri de curăţat şi marcat. Tăşuleasa Social s-a mutat în Munţii Călimani, unde a lucrat la redescoperirea drumului pe care istoria l-a croit aici.

 

Astfel, Tăşuleasa vrea să atragă atenţia turiştilor, drumeţilor şi sportivilor asupra acestui colţ de ţară şi de rai, de o excepţională curăţenie şi frumuseţe naturală. Proiectul „Via Maria Theresia” are mai multe obiective.

 

Primul şi cel mai important se referă la creşterea conştientizării importanţei naturii, a pădurilor şi a parcurilor naţionale, dar şi a practicării sporturilor în aer liber.

 

Cel de-al doilea obiectiv se referă la promovarea şi punerea în valoare a unui drum – monument istoric – contribuind, în acest fel, la educaţia tinerilor , promovarea Parcului Naţional Călimani şi dezvoltarea turismului montan.

 

Partenerul proiectului, Raiffeisen Bank creează, de asemenea, şansa de participare la programele specifice asociaţiei Tăşuleasa Social în Pădurea Pedagogică pentru 200 de copii.